Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liviu Dragnea:„Sibiul ar trebui să fie Capitala Transilvaniei Centrale”. Vezi cum au reacționat parlamentarii din Brașov și Alba

Publicat

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat la un post de televiziune naţional că „Sibiul ar trebui să fie Capitala Transilvaniei Centrale”, din care fac mai parte judeţele Alba, Mureş, Braşov, Covasna  şi Harghita. Afirmațiile  lui Dragnea l-au făcut pe preşedintele Consliului Judeţean şi al PSD Sibiu, Ioan Cindrea să fie convins că „Sibiul va fi capitală regională!”, dar i-a inflamat la maxim pe parlamentarii USL de Braşov, care nu sunt de acord cu declaraţiile vicepremierului.

În schimb, parlamentarii de Alba sunt indiferenţi la comentariile făcute de Liviu Dragnea şi nu au nicio reacţie la faptul că Alba Iulia, unde se află și sediul Regiunii Centru, nu mai este nici măcar amintită între principalele municipii care ar putea să devină capitală a regiunii.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea consideră că Cluj, Timişoara, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Piteşti ar putea fi alte reşedinţe regionale, iar Constanţa şi Tulcea să formeze o regiune. Pentru că părerea lui Dragnea este în avantajul Sibiului, preşedintele CJ şi PSD  Sibiu, Ioan Cindrea a susţinut că ”sunt perfect de acord, sută la sută, cu declaraţiile domnului vicepremier şi ministru Dragnea. Aveţi răbdare. Cu siguranţă Sibiul va fi capitală regională ”.

Chiar dacă a fost părerea lui de „cetăţean”, declaraţia vicepremierului  i-a revoltat atât pe deputații PDL, cât și pe cei ai USL din Brașov. Democrat-liberalii au considerat că este vorba de un şantaj politic şi că intrarea în PNL a primarului Klaus Johannis este unul din motivele pentru care Sibiul ar putea primi statutul de capitală regională.

Senatorul liberal Ioan Ghişe se aruncă şi el în hora regionalizării şi declară că ţara nu funcţionează după cum doreşte Lviu Dragnea, care vrea să se transforme în „părintele regionalizării”. Acesta mai susţine că afirmaţiile făcute de vicepremier nu au făcut altceva decât să agite spiritele şi să creeze controverse. Ioan Ghişe precizează că urmează să fie alese capitalele de regiune în baza unor criterii  stabilite prin Constituţie, nici vorbă ca acest subiect să se reducă la politică.

Deputaţii PDL, PSD, PC şi PNL de Braşov susţin că Sibiul nu are potenţialul necesar pentru a deveni capitală regională. Infrastructura, economia, sistemul de sănătate şi educaţie sunt un avantaj pentru Braşov, în opinia parlamentarilor de Braşov. Astfel că la câteva zile de la declaraţiile vicepremierului Liviu Dragnea, parlamentarii de Braşov declară la unison că sunt hotărâţi să lupte împreună pentru ca oraşul lor să fie ales Capitală Regională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. coleg

    miercuri, 12.06.2013 at 14:59

    si boii nostri ce au de zis?

    • h

      joi, 01.08.2013 at 23:36

      sibiul va fi capitala

  2. asan

    miercuri, 12.06.2013 at 17:04

    mai scrie putin ca te duci la zuhause! excrocule bulgar!

  3. AIK93

    luni, 17.06.2013 at 14:07

    pacat alba ramane izolata…

  4. eu

    sâmbătă, 22.06.2013 at 02:46

    Votez Metropola Autonoma Brasov !!

  5. anonim

    duminică, 30.06.2013 at 10:31

    este clar ca cineva plateste jurnalisti de 2 lei pentru a face de ras Brasovul si sa convinge toata tara ca Sibiul este mai bun … pacat ca in tara asta toata lumea se uita la tv si crede ca ce zic jurnalisti (platiti sai dezinformeze)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax