Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Localuri din Alba Iulia, amendate pentru că serveau clienți în interior. Peste 100 de sancțiuni în județ, ultimele 24 de ore


Publicat

Mai multe firme care administrează localuri publice din Alba Iulia au fost amendate, după ce echipe mixte de control au găsit clienți care erau serviți în interiorul spațiilor, în condițiile în care municipiul se află în scenariul roșu, iar acest lucru este interzis. Au fost date 4 amenzi în valoare de 2000 de lei fiecare.

În total, în ultimele 24 de ore, în județ au fost controlate 110 firme și persoane fizice autorizate și legitimate 2.522 de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Potrivit IPJ Alba, în ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 242 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 110 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 67 de mijloace de transport, din care 59 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.522 de persoane și au fost făcute verificări la 180 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 142 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat interdicțiilor privind deplasarea și una care nu a respectat condițiile privind carantinarea. Patru operatori economici au fost sancționați pentru organizarea de activități în spațiul public închis pentru care au fost instituite restricții.

Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare organizată în municipiul Alba Iulia, au fost legitimate 388 de persoane, verificate 197 de autovehicule, din care 42 de mijloace de transport în comun și au fost verificate 61 de societăți comerciale.

Au fost aplicate 107 sancțiuni, din care 65 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Cu ocazia verificărilor efectuate la societățile comerciale, echipele de control au constatat faptul că în interiorul a 4 localuri publice erau serviți clienți, în ciuda faptului că acest lucru este interzis în municipiul Alba Iulia, care se află în scenariu roșu din cauza ratei de transmitere a coronavirusului.

Față de societățile comerciale a fost luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiecare, iar administratorii acestora au fost atenționați în legătură cu obligațiile pe care le au pentru respectarea normelor de prevenire a răspândirii noului coronovirus.

Poliția Alba reamintește: ”Obiectivul acțiunilor desfășurate este de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19. Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte regulile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.

Este interzisă desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise si/sau deschise, publice și/sau private”.

foto: arhivăDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ADMINISTRATIE

USR PLUS acuză Consiliul Județean Alba, condus de PNL, de împărțirea banilor din buget pe criterii politice

Publicat

Scandalul de la nivel central, din interiorul Coaliției de Guvernare, are deja ecouri și la nivel local. 

USR PLUS Alba acuză consiliul județean condus de PNL că a împărțit banii repartizați unităților administrative din județ pe criterii politice.

Astfel, spun aceștia, pentru municipiul Alba Iulia au fost alocați în 2021 doar jumătate din banii primiți în 2020.

Consilieri județeni USR-PLUS din au depus un amendament la bugetul județului Alba, prin care au solicitat dublarea sumei pe care municipiul Alba Iulia o va primi pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și infrastructură.

”Pentru susținerea acestui amendament am invocat mai multe motive, printre care dezvoltarea
zonei metropolitane, numărul de locuințe în creștere, continuarea investițiilor în infrastructură,
cât și construirea ștrandului municipal.

Cu toate că marea majoritate a consilierilor județeni au înțeles necesitatea investițiilor, la vot
consilierii PNL au votat împotrivă.

Cu părere de rău pentru locuitorii din Alba Iulia, banii Consiliului Județean au fost distribuiți
după culoarea politică și nu s-a ținut cont nici măcar de numărul de locuitori, astfel municipiul
Blaj a primit pentru investiții cu 250.000 RON mai mult decât Alba Iulia, cu toate că are o
populație de 3 ori mai mică.

Sunt de părere că o coaliție, chiar dacă este de guvernare, trebuie să se regăsească și în
administrația județului, nu doar la conducerea statului” se arată într-un comunicat transmis de Claudiu Nemeș, consilier județean USR-PLUS Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Acord între țările UE pentru certificatul european de vaccinare. Nu va fi un pașaport care să garanteze mobilitatea în Europa

Publicat

Ţările Uniunii Europene (UE) au ajuns miercuri la o poziţie comună pentru a demara negocierile în Parlamentul European asupra certificatului de vaccinare, pentru a putea deveni operativ vara aceasta, dar care nu va fi un paşaport care să garanteze mobilitatea, potrivit unui document la care a a avut acces agenţia EFE.

„În mai puţin de o lună Consiliul a ajuns la o poziţie comună pentru negocierile din Parlament”, a anunţat preşedinţia portugheză a UE, după reuniunea ambasadorilor Celor 27 în faţa instituţiilor desfăşurată miercuri dimineaţă.

Însă certificatul european de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pe care îl pregătesc instituţiile Uniunii Europene, cu scopul ca acesta să devină operaţional din luna iunie, nu va fi un paşaport care să permită automat cetăţenilor să-şi recupereze libertatea de mişcare în UE.

Deținerea certificatului nu va fi o condiție pentru a putea călătorii

„Pentru a evidenţia principiul nediscriminării, în special faţă de persoanele nevaccinate, partea operativă a reglementării principale prevede explicit că deţinerea unui ‘Certificat Verde Digital’ nu este o condiţie prealabilă pentru a exercita dreptul la libera circulaţie”, se arată în textul aprobat de statele membre la care a avut acces EFE.

Această reglementare aprobată de Consiliu – o idee lansată de Grecia la începutul anului pentru a reactiva sectorul turistic vara aceasta – se bazează pe propunerea Comisiei Europene şi depinde acum de negocierile din Parlamentul European şi ar intra în vigoare după şase săptămâni de la adoptare, altfel spus în iunie.

Certificatul, potrivit textului provizoriu, va fi gratuit, în format electronic sau pe hârtie şi va fi disponibil în engleză şi în limba oficială a ţării emitente.

Certificatul va avea „o perioadă de aplicare de 12 luni şi va depinde de un raport al Comisiei după cel târziu trei luni de la finalizarea aplicării reglementării principale, precum şi de o posibilă suspendare sau prelungire prin procedura legislativă obişnuită”.

Ce va conține Certificatul European de Vaccinare

Documentul va cuprinde informaţii referitoare la faptul dacă deţinătorul s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, dacă a dezvoltat anticorpi după ce a trecut prin boală, sau dacă are un test PCR negativ – fiind una dintre cerinţele cele mai solicitate în ultimele luni călătorilor – şi va include doar vaccinurile care au fost aprobate de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Cu o menţiune specială pentru Irlanda, având în vedere frontiera virtuală cu Irlanda de Nord şi instabilitatea cu care se confruntă această regiune după Brexit, textul prevede ca statele membre să poată „accepta reciproc certificate eliberate conaţionalilor din terţe ţări pe bază de reciprocitate”.

Este de asemenea specificat faptul că trebuie avută în vedere situaţia specială a lucrătorilor transfrontalieri.

Dincolo de aceste dispoziţii tehnice, propunerea dă clar de înţeles că, deşi certificatul pretinde să „faciliteze mobilitatea între ţări”, documentul nu este un paşaport.

Se aminteşte totodată că statele membre pot să restricţioneze din motive sanitare mobilitatea cetăţenilor, una dintre cele patru libertăţi fundamentale ale UE şi că „orice măsură care se adoptă nu poate fi extinsă dincolo de ceea ce este strict necesar pentru a salvgarda sănătatea publică”.

sursa: AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiect pentru modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice din satul Teleac, comuna Ciugud. Valoarea investiției

Publicat

Rețeaua de distribuție a energiei electrice din localitatea Teleac, comuna Ciugud, va fi modernizată printr-o investiție de peste 470.000 de lei. Proiectul prevede, printre altele, modernizarea branșamentelor, înlocuirea conductorilor și amplasarea unui nou post de transformare.

Distribuție Energie Electrică România SA a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru îmbunătățirea nivelului de tensiune și modernizare LEA 0,4 kV și branșamente în localitatea Teleac, comuna Ciugud.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 472.600 de lei, fără TVA.

Potrivit memoriului tehnic, linia electrică aeriană (LEA) 0,4 kV de distribuție publică din localitatea Teleac a fost construită în anul 1964 și este racordată la postul de transformare aerian (PTA) Teleac 20/0,4 kV. LEA 0,4 kV cuprinde 59 de stâlpi JT, din care 49 sunt de beton și 10 de lemn, și 8 stâlpi MT de beton. Linia cuprinde două circuite, unul de 530 de metri spre Drâmbar, iar celălalt 1.390 de metri (1.680 de metri cu derivații) spre Hăpria.

La rețeaua electrică de joasă tensiune sunt racordați 153 de consumatori (127 consumatori monofazici și 24 consumatori trifazici).

Datorită secțiunilor mici ale conductorilor și a lungimii ridicate a circuitului spre Hăpria, s-au înregistrat, conform măsurătorilor în teren, variații ale tensiunii până la 153,2 V la capetele rețelei (33,3 %). De asemenea, o parte din stâlpii din localitate sunt deteriorați iar majoritatea branșamentelor sunt cu conductoare clasice.

Astfel, pentru remedierea acestei situații este necesară modernizarea tuturor branșamentelor care nu corespund specificațiilor SDEE Transilvania Sud SA, redistribuirea consumatorilor pe circuite, înlocuirea conductoarelor rețelei de distribuție cu unele dimensionate corespunzător și construirea unui nou post de transformare pe strada Soarelui, care să preia o parte din consumatori.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Procedura de acordare a ajutoarelor pentru HoReCa. Cine sunt beneficiarii și care sunt sumele pe care le pot cere

Publicat

bani

Ministerul Economiei a publicat miercuri procedura de acordare a ajutoarelor pentru afacerile din sectorul HoReCa afectate de pandemie.

Bugetul total se ridică la 500 de milioane de euro, urmând să beneficieze circa 73.200 de firme.

Schema va fi derulată până la 31 decembrie 2021, iar banii vor intra în conturile firmelor până la 30 iunie 2022.

Beneficiari de ajutor de stat sunt:

  • structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare clasificate
  • structuri de alimentaţie, înregistrate în scopuri fiscale pe teritoriul României
    agenţii de turism licenţiate
  • ghizii de turism atestaţi, care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României
    Beneficiarul poate fi: întreprindere autonomă, întreprindere parteneră sau întreprindere legată.

Granturile acordate vor fi în cuantum de 20% din baza de calcul, rezultată din desfăşurarea activităţilor aferente codurilor CAEN specificate în anul 2020 comparativ cu anul 2019.

Cifrele utilizate trebuie să fie brute, înainte de deducerea impozitelor sau altor taxe.

Pentru beneficiarii care raportează cifra de afaceri, baza de calcul reprezintă diferenţa dintre cifra de afaceri obţinută din activitatea eligibilă aferentă anului 2019 şi cifra de afaceri obţinută din activitatea eligibilă aferentă anului 2020.

Articol complet pe economedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate