Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Locatarii unui bloc din Alba Iulia au strâns semnături pentru a-și obliga vecinii să renunțe la câine. Animalul, trecut la regie

Publicat

Mai mulți locatari  dintr-un bloc din Alba Iulia au strâns semnături și vor să oblige o familie să își scoată câinele din apartament. Se întâmplă în blocul 29 B, din cartierul Emil Racoviță din oraș. 

Proprietarul câinelui, Laurențiu, a detaliat pentru alba24.ro ce se întâmplă și cum s-a ajuns în această situație. 

”Personajul principal” este Maiky, un cocker negru al familiei. Stă în apartament alături de Laurențiu, soția sa și fiica familiei.

Familia stă în chirie în apartamentul respectiv de 2 ani, cu contract de chirie și au înregistrat și câinele la asociația de proprietari.

Mai pe scurt animalul este trecut la întreținere.

În data de 22 octombrie, 13 proprietari din cei 22 din apartamentele din bloc au semnat o lista prin care cer familiei să relocheze câinele în termen de 10 zile.

Motivul pentru care s-a cerut ca familia să renunțe la câine ar fi un clinci între vecini.

Mai mult de atât, unii vecini nu ar suporta animalele de companie și ar vrea ca acestea să nu mai fie prezente în bloc. Maiky ar fi singurul animal de companie din bloc.

De asemenea Laurențiu a spus că unii vecini ar fi supărați că stăpânul animalului folosește prea mult liftul zilnic când coboară cu animalul de afară.

Acesta spune că animalul nu latră cât este el plecat de acasă. Faptul că animalul nu latră când sunt plecați stăpânii de acasă a fost susținut și de un alt vecin al familiei.

Reprezentații asociației de proprietari au precizat că nu au sesizări că animalul în cauză ar deranja liniștea locatarilor și nici că ar face mizerie în bloc, sau în zonă.

De asemenea a spus că la alte scări de bloc sunt în apartamente câini sau pisici și că nimeni nu este deranjat de prezența animalelor.

Mai mult a precizat că legal, nu există nici o formă prin care să îl oblige pe Laurențiu să își arunce animalul din casă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

39 Comentarii

39 Comentarii

  1. pilu

    joi, 26.10.2023 at 19:47

    Precis reclamanţii sunt nişte ţărani, care mutându-se la bloc îşi dau importanţă de orăşean.

  2. Narita

    joi, 26.10.2023 at 20:01

    Ce oameni de doi lei. Batrani dinaia pe care-i cauta moartea si multe nu mai au pana le da de urma. Numai de rautati le arde pana se trezesc cu un levier in cap si dupa se mira ca…vai dar cum este posibil? :))))

  3. Cristiana

    joi, 26.10.2023 at 20:54

    vremuri oribile traim, cand oamenii si au pierdut sufletul! sa le fie rusine la vecini, serpi nu oameni! imi pare un abuz sa fie trecut si la asociatie, maxim cu un %. De cand cunosc cainii nu mai am sentimente de compasiune pentru oameni. mai avem multe de invatat de la animale!

  4. facsimil

    joi, 26.10.2023 at 20:57

    minte îngustă, prostie multă, lipsă acută de educație 😐

  5. Camelia Bogateanu

    joi, 26.10.2023 at 21:34

    Nu au de ce sa se lege, oameni plictisiti de prea mult bine. Stau toata ziua cu ochiul lipit de vizor sau se ascund dupa perdele sa toace capra vecinului.
    Celebra replica a lui Dinica, „Niste tampiti!”
    Felicitari Laurentiu, esti puternic!

  6. Gabriel

    joi, 26.10.2023 at 21:55

    Te susțin Laurențiu !
    Oamenii au devenit animale de pradă..
    Atât în colectivitate cât și la locul de muncă nu mai există omenie !

  7. Co

    joi, 26.10.2023 at 22:53

    Țara arde și Baba se piaptănă…
    Așa îi va ajuta Dumnezeu…

  8. popa marcel

    vineri, 27.10.2023 at 00:25

    Sa hulesti batrani ca nu iubesc caini ,sa vorbesti de moarte si de leviere in cap.Nu mai am compasiune pentru oameni de cand cunosc caini.Cainele este un animal de companie nu poate inlocui omul niciodata.Daca la un om nu ai plac caini ,il omorim?

  9. Constantin Daniel Gaurus

    vineri, 27.10.2023 at 00:27

    Articolul pare desprins dintr-o scenă din Las Fierbinți.
    Trist dar adevarat este ca intalnim in zilele noastre oameni zombi.
    Ei sunt beneficiari doar de anumite drepturi,au pensii,salarii,alocatii,insa nu au suflet.
    Biblia zice „ÎTI MERGE NUMELE CA TRAIESTI,DAR ESTI MORT”.
    Laurentiu sa ne spui unde se afla scara respectiva,nu de alta ,dar vrem sa facem public o campanie de a ne muta cu toții in scara aceea.
    Si evident vrem sa venim la bloc si cu cățeii,cu purceii sa vedem cum ne obliga sa trecem la regie fiinte care nu pot cuvânta.

    Dumnezeu sa aiva mila de vecinii tai si tie sa iti daruiasca putere cu asemenea oameni.
    PS:HAI PE ARNSBERG,daca vrei sa vezi ce inseamna vecini

  10. Florin Oprescu

    vineri, 27.10.2023 at 01:03

    atâta dușmănie în lumea asta….câinoasă.Niste animale în sufletul lor.

  11. Florin Oprescu

    vineri, 27.10.2023 at 01:08

    Ăștia sunt oameni? Păstrează-ți cățelul și lasă,,cățeluși” să latre. Ignoră-i și se potolesc singuri.

  12. lila

    vineri, 27.10.2023 at 09:29

    Asa i dadeam in judecata pt harturie pe toti din bloc, de nu mai aveau bani sa treaca iarna cu bine.Pe propietatea ta poti face orice in limitele legii, atata timp cat nu i incalcata nimeni nu poate sa imi dicteze ce sa fac la mine in casa.Is curioasa cate familii isi declara copii la asociatie „vai ca is mici” pai cainele ce consum face in plus fata de u n bebelus.Ce tupeu infect care ar fi trebuit pus la punct imediat, ca sa stie un trebuie sa „sada” ei.
    Ce vorbim ma, ca is copii si adulti care fac galagie in bloc ca 100 de caini la un loc!
    Da nici nu stateam la discutii cu ei, dimpotriva, chiar va recomand sa nu va pierdeti timpul cu astfel de fenomene si daca va agaseaza sunati la politie sa mai incaseze niste amenzi pt tulburarea linistii voastre.

  13. mara

    vineri, 27.10.2023 at 09:46

    Acești locatari se baga în viata omului, n-au ce face li s-a nazarit pe bietul cățel, cred ca motivul e altul, sunt geloși pe proprietar ca ia bani din chiria lor și vor sa l dea afara,oricine ar veni acolo le face la fel.

  14. Badescu Violeta

    vineri, 27.10.2023 at 10:59

    Serios dar când se înjură că la ușa cortului și se cearta de aude tot blocul de ce nu se sesizează nimeni ?Sau asta nu este lătrat?Nu putea să facă reclamație decât unul cu mintea odihnita bine .Sibn

  15. Andreea

    vineri, 27.10.2023 at 12:40

    răutatea și prostia sunt fără lumină la unii/mulți. mai bine colocatarii ăia care nu încap de cățel s-ar duce la muncă, ar citi o carte pt că au prea mult timp liber.

  16. Pamfil

    vineri, 27.10.2023 at 12:43

    I-auzi… Dar târâitul scaunelor pe parchet/gresie nu deranjeaza? Dar scuturatul presurilor si a cearceafurilor pe geam / balcon?
    DAR FUMATUL? Am si eu cativa droghisti dintr-astia care scot fum non stop. Le zic sa-si imputa casa daca tot le place asa mult fumul ala, nu sa-mi faca mie program de aer cand au ei pofta.
    Dar certurile conjugale? Dar plozii (da! plozi!) lasati sa urle, sa alerge sau sa tranteasca lucruri? Pana n-am chemat politia, vecinii de dedesupt se jucau zilnic de-a „prinselea” cu „ăla micu”. Si el si ea total greutate 200kg.

    Traiul la comun presupune compromisuri dar si mult bun simt. Din pacate multi au doar drepturi si nici o obligatie.

    Face catelul zgomot? Atunci da, poate ar trebui luate niste masuri de catre stapani in primul rand, gen dresaj sau detinerea unor rase mai putin active/energice.

    Daca ar fi fost sa iau masuri la fiecare porcarie facuta de catre vecinii mei, as fi devenit „nebunu” blocului si „reclamagiul” nr 1 la politie.

  17. Oroles

    vineri, 27.10.2023 at 12:43

    Doamne maica Precista,ca nu imi vine sa cred asa ceva. Probabil sunt batrini sau aproape de batrinete si cei mai multi urasc pe toti din simplu motiv ca ei nu mai pot sa fie tineri. In loc sa-si traiasca batrinetele linistite se țin de asemenea mîrşăvii. Laurentiu,nu renunta omule la cățel te rog din suflet.

  18. Franți

    vineri, 27.10.2023 at 13:12

    Sunt suflete iubitoare si sunt tot creatia DOMNULUI ca si noi. Nu voi întelege niciodata rautatea asta umana si sincer îmi este frica de aceste bestii umane si prefer aceste minunate suflete langa mine. Am 12 suflete pe care tatal meu i-a îngrijit dar de un an de cand a ramas nevazator au devenit copii mei si îi iubesc mai mult decat viata mea. Cum sa ne mai rabde DUMNEZEU la cat de rai sunt multi

  19. Calin

    vineri, 27.10.2023 at 13:57

    oameni imbecili! Dacă nu încap niște „crestini” de un biet cățel… cum sa încapă unii de alții cei din religii sau națiuni ce nu se suportă reciproc de secole? Poate rasa umană ar trebui să învețe de la câini, aceștia sunt simbolul prieteniei, fidelității și iubirii necondiționate.

  20. meeee

    vineri, 27.10.2023 at 14:00

    popor cu mentalitate de evu mediu (sau mai rau ca atunci nu se faceau d-astea).

    auzi tu foloseste prea des liptu… pe bune?! poate daca ar citi o carte in loc sa spioneze vecinii li s-ar resuscita si lor 1-2 neuroni din aia 10 ramasi

  21. Adriana Neagu

    vineri, 27.10.2023 at 14:36

    Câta rautate din partea vecinilor Rușine să le fie. Sunt jigodii cu suflet negru. In ziua de azi rar mai vezi un om cu suflet bun .

  22. Mihaela

    vineri, 27.10.2023 at 14:46

    Ferească Dumnezeu!!! Oare cât ne mai răbda Dumnezeu cu atâta răutate!!! Dacă sunt persoane în vârstă cei care au cerut ca Laurențiu sa scoată cățelul din casa sa se gândească de doua ori atunci când se duc la Bisetica sa se roage si sunt in aoarenta piosi…Oameni nebuni!!! Răutățile nu le plătiți doar în CER …sa nu ajunge-ti sa le plătiți întâi aici printre cei vii…indiferent ca sunt oameni sau animale…

  23. Simona

    vineri, 27.10.2023 at 15:38

    Cine nu iubește un animal de companie sau chiar din natura este un om fără suflet. Ferice de Laurențiu,păcat de nefericiții ceilalți. Da’ la biserică se duc? Înțeleg ceva ?

  24. Tony

    vineri, 27.10.2023 at 16:04

    Cinele e parte din familie! Rusine celor care cer inlaturare lui.

  25. Riana

    vineri, 27.10.2023 at 17:25

    Să aveți mare grijă să nu îl otrăvească! Mie mi-a pus o ticăloasă nemernică otravă pe covorașul din fața ușii la apartament. Până am deschis eu ușa, cățelușa mea a mâncat. Am ajuns urgent la doctor și am salvat-o. Era cea de sub apartamentul meu. În fiecare noapte i-am tropăit în cap până a plecat. Aveți mare grijă.

  26. rares chivu

    vineri, 27.10.2023 at 17:33

    Schimba blocu și nu renunță la caine

  27. Korovesis Dimitrios

    vineri, 27.10.2023 at 21:00

    Cum a spus un francez,cu cât cunosc mai mulți oameni iubesc mai mult câinii!

  28. Safta Elena

    vineri, 27.10.2023 at 21:55

    le aveau pe ale lor puse la punct si tocmai acel suflet ii deranjeaza. .Doamne ce timpuri traim. intrebare:ei se suporta pe ei.ce aveti mai oameni cu animalele. sunt vieti si ele,sunt suflete de la care am putea invata ceva.

  29. Mariana Susma

    vineri, 27.10.2023 at 22:13

    am de un an un vijla maghiar orb
    Nu l pot eutanasia. Ii dau mâncarea aproape în gura. Se bucura cand îmi aude vocea si vine chinuit la mângâiat. Dar îl iubesc și eu pe el, si el pe mine. E un suflet credincios de 10 ani. Mai mult decât un prieten.

  30. Lucian Siclovan

    sâmbătă, 28.10.2023 at 09:08

    Comportament tipic de popor crestin-ortodox,de închinători la moaște!Habar nu au ce înseamnă bunătatea sufletească,dragostea și compasiunea pt.orice fel de animal sau vietate, dar toată ziua fac pe cruci și posturi!!Puteți să faceți voi ce fel de mătănii și posturi vreți,că D-zeu va cunoaste cu adevarat sufletele și așa veți fi și judecați!

  31. Luchadora

    sâmbătă, 28.10.2023 at 09:28

    Cei care nu vor să vadă animale, să se gândească la oamenii nevăzători,care ar da orice să vadă familia, lumina soarelui, animalele, pomii, florile.. Cum ar fi să își piardă simțul văzului, cei care nu suportă animalele? Așa să le dea Dumnezeu… grijă nouă, să nu mai aibă grija altora.Animalele nu se trec la Asociație,nu scrie în Legea 196/ 2018.Iar semnături se adună doar din scară,nu din tot blocul.Le doresc celor care nu”încap” de animalele de companie, să le dea Dumnezeu, atâtea griji, să nu mai aibă grija vecinilor.Stiti proverbul”Deșteptul moare de grija lui, iar prostul de grija altora”Ce ***** de oameni!!!

  32. Tavi

    sâmbătă, 28.10.2023 at 12:53

    Ăștia nu sânt oameni,dar nici animale nu pot să le spun, pentru că animalele au mai mult suflet și recunoștință față de oameni.Sa le de-a DUMNEZEU după inima lor, să ajungă să ceară milă și compasiune de la OAMENI,așa cum cer acești minunați cățeluși,și nu numai . Să-i judece bunul Dumnezeu. Să nu renunți la CĂȚELUȘ Laurențiu, să-ți trăiască și să ai grijă de el,iar pe acești satrapi ignorai total.

  33. Nikko

    sâmbătă, 28.10.2023 at 16:52

    vreau sa ma mut în chirie acolo în acel bloc … am și doi căței… un cane corso..si un amstaf… împreună cu ei…nu cred ca voi deranja… 😄😄😄😄

  34. Cristina Seutiut

    sâmbătă, 28.10.2023 at 17:10

    Sub nici o forma sa nu renunți la câine , Mai toxici și mai răi pe pământul ăsta,cum este Omul , nu exista . Sa ii răsplătească Dumnezeu după cum și ce doresc ei pentru catel🙏🏼Multa sanatate catelului si familiei lui🙏🏼🫶🏻

  35. Ada

    sâmbătă, 28.10.2023 at 18:33

    Auzi la ei, cer ca familia sa relocheze cainele in termen de 10 zile…Adicatelea, fac ei ordine in casa altuia, ca la ei e prea multa. De aia au timp sa „vada” cine coboara sau urca cu liftul toata ziua. Cum sa ceri unui vecin sa-si mute cainele de acasa doar pt ca tu nu suporti animalele?!? Pai nu te uita la ele. Nu suporti zgomotul pe care-l face liftul? Poate si pe altul il deranjeaza atunci cand cobori sau urci tu. La asata te-ai gandit? Cat timp liber au unii…Unii chiar nu au aflat ca, pt a avea o viata frumoasa, trebuie sa vezi de ea si doar de ea. In viata altuia, intri doar invitat.

  36. Oliver

    sâmbătă, 28.10.2023 at 20:27

    cum adică sa renunțe?nu deranjeaza,e trecut la cheltuieli(aberatie).ce sunt astea sechele comunisto securiste ? omul asta a dat o șansă unei vieți care a devenit membrul al familiei.instigare la abandon,hartuire? voi știți mai bine dacă e asa.
    Laurentiule pune și un cont sa punem și noi ceilalți niște bănuți pt cățel sa i faci viata și mai frumoasa.

    p.s.sa nu uit sa trec și pisica la cheltuieli…jenibil

  37. Andrei

    duminică, 29.10.2023 at 21:41

    Sunt mandru de comentariile la artocol.
    Oameni normali la cap si cu suflet.
    Nu ca vecinii care-s mai… mamifere decat bietul caine.
    Nu vad cum te pot obliga sa renunti la caine. Ignorati-i pe oamenii aia de doi bani.

  38. elena nagy

    luni, 30.10.2023 at 10:49

    Oamenii educati au respect pentru animale ….consider ca cei care au reclamat prezenta cainelui in imobil au o problema enorma …si la minte , si in suflet.
    Laurentiu, nu renunta la cel de-al patru-lea membru al familiei voastre, NICIODATA !!

  39. M M

    luni, 30.10.2023 at 12:28

    Vecinii reclamagii nu se iubesc nici pe ei, cum să accepte, nu să iubească, o ființă pură? Nu ar înțelege în ruptul capului că un companion blănos este o binecuvântare; ar fi peste nivelul lor mental, sufletesc și spiritual. Cred că parte din ei socializează prin biserici, dar nu asculta cu adevărat slujba.
    Înarmați-vă cu răbdare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax