Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Locuințe cu un consum de energie aproape zero, pentru specialiști din sănătate și învățământ, la Zlatna. Licitație, în SEAP

Publicat

În orașul Zlatna urmează să fie construite în curând 12 locuințe pentru specialiști din sănătate și învățământ, cu finanțare prin PNRR. Acestea vor respecta cerințele nZEB plus, respectiv vor avea o performanță energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape zero.

Primăria Zlatna a lansat, pe 7 decembrie, în SEAP, o licitație pentru construirea de locuințe de serviciu pentru specialiști în oraș.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 4.470.933,48 de lei, fără TVA. 

Proiectul vizează construirea de locuințe de serviciu pentru specialiști în sănătate și învățământ, pe baza documentației proiect tip „Construire locuințe nZEB plus pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști în sănătate și educație din sănătate și învățământ”, oferită de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și adaptat la condițiile existente pe terenul situat în strada Călărași.

Obiectivul proiectului este construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, eficiente din punct de vedere energetic, care trebuie să respecte cerințele nZEB plus (clădirile vor respecta obiectivul de a atinge o reducere a cererii de energie primară / PED / cu cel puțin 20% față de cerința de construcție a clădirilor nZEB, ceea ce se va reflecta în certificatul de performanță energetică).

Propunerea constă din amplasarea a două module de imobile de locuit, identice, dispuse alăturat.

Un modul de locuințe va avea regimul de înălțime P + 1 + M, Sc = 154,08 mp și Scd = 462,24 mp.

Înălțimea maximă a unui modul de clădire, măsurată de la cota terenului amenajat este de 10,40 m.

Cum vor fi compartimentate locuințele

Funcțiunile pentru un modul sunt dispuse pe niveluri după cum urmează:

  • Parter: Windfang, Casa scării, Apartament 1 (Living, Dormitor, Hol, Bucătărie, Baie), Apartament 2 (Living, Dormitor, Hol, Bucătărie, Baie);

  • Etaj: Casa scării, Apartament 1 (Living, Dormitor, Hol, Bucătărie, Cămară, Baie), Apartament 2 (Living, Dormitor, Hol, Bucătărie, Cămară, Baie);
  • Mansardă: Casa scării, Apartament 1 (Living, Dormitor, Hol, Bucătărie, Cămară, Baie), Apartament 2 (Living, Dormitor, Hol, Bucătărie, Cămară, Baie).

Amenajări exterioare

Se propune realizarea unui drum de acces pentru autoturisme, o platformă de parcare cu 12 locuri, amplasarea a 6 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice (12 puncte de reîncărcare lentă), trotuare de acces pietonal și un trotuar de gardă, perimetral clădirii, cu lățime variabilă, minim 60 cm.

Asigurarea utilităților

Alimentarea cu apă se va realiza prin intermediul unui branșament la rețeaua de alimentare cu apă existentă a localității. Evacuarea apelor uzate menajere se va realiza prin intermediul unui branșament la rețeaua de canalizare existentă a localității.

Alimentarea cu energie electrică se va realiza prin intermediul unui branșament existent la rețeaua electrică existentă a localității.

Pentru asigurarea confortului termic al clădirii, s-a pevăzut un sistem de climatizare VRV aer-aer, având unitățile interioare cu montaj pe perete, în detentă direct, având câte un switch pe fiecare unitate de locuit. Contorizarea se va realiza cu ajutorul software-ului integrat.

Resturile menajere vor fi depozitate selective în pubele ecologice și vor fi colectate de o firmă de salubritate cu care beneficiarul va avea contract.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax