Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Loteria bonurilor: DUMINICĂ are loc o nouă extragere ocazională. Care este premiul minim și ce bonuri fiscale participă

Publicat

bon fiscal, 6 lei O nouă extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale va avea loc duminică, 28 iunie. Potrivit modificărilor aduse recent de parlamentari la Loterie, premiul extragerii se va împărți la cel mult 100 de câștigători, ceea ce înseamnă un premiu individual minim de 10.000 de lei. La extragere vor participa bonurile fiscale emise în perioada 29 martie – 31 mai. 

Informațiile referitoare la extragerea de duminică a Loteriei bonurilor fiscale se regăsesc în Ordinul Ministerului Finanțelor Publice nr. 745/2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 460 din 25 iunie.

La noua extragere ocazională vor participa bonurile fiscale emise în perioada 29 martie – 31 mai. Concret, acesta este exact intervalul calendaristic ce rămăsese neacoperit între extragerea ocazională de Paște și extragerea lunară din iulie.

Fondul de premiere este de un milion de lei și, având în vedere recentele modificări la organizarea Loteriei bonurilor fiscale, vor putea să existe maximum 100 de câștigători. Prin urmare, dacă vor fi mai mulți câștigăatori, premiul individual va fi de cel puțin 10.000 de lei.

Extragerea de duminică, 28 iunie, va fi, practic, a doua extragere ocazională de la introducerea Loteriei bonurilor fiscale. Prima extragere lunară este programată luna viitoare, iar la aceasta vor participa bonurile fiscale emise între 1 și 30 iunie. Potrivit reglementărilor legale pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, în afară de extragerile lunare, autoritățile pot decide și organizarea de extrageri ocazionale: când sunt sărbători legale, când la extragerile lunare nu există câștigători două luni la rând, precum și în alte situații stabilite prin ordin al ministrului finanțelor.

Loteria bonurilor fiscale a fost introdusă în ideea de a combate evaziunea fiscală. Aceasta constă în extragerea aleatorie de numere în vederea acordării de premii în bani pentru persoanele fizice care dețin bonuri fiscale ce atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

Extragerea aleatorie de numere se face astfel:

– un număr cuprins între 1 și 999 inclusiv, care reprezintă valoarea totală a bonului fiscal (fără subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adaugată. Acesta rezultă în urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse între 0 și 9;

– un număr care reprezintă ziua emiterii bonului fiscal (aferentă lunii sau intervalului calendaristic, după caz, pentru care se organizează extragerea).

Deoarece duminică vor participa bonuri emise în martie, aprilie și mai, înaintea extragerii zilei și a valorii bonului se va extrage luna.

Persoanele cu bonuri câștigătoare vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a revendica premiul. Asta înseamna că, între 29 iunie și 29 iulie, vor putea să depună la oricare unitate a Fiscului bonul fiscal câștigător (original), o copie a actului de identitate/pașaportului și o cerere de revendicare.

La depunerea documentelor, unitățile Fiscului vor elibera o copie a bonului cu mențiunea „conform cu originalul”, pe care va fi înscris un număr unic de înregistrare. În cazul în care vor fi depuse mai mult de 100 de cereri de revendicare, autoritățile vor extrage aleatoriu 100 de bonuri din numărul total al bonurilor câștigătoare depuse în perioada de revendicare.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax