Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură dură pentru samsarii de animale de companie: UE vrea să reglementeze drastic comerțul cu pisici și câini de rasă

Publicat

Uniunea Europeană dă o lovitură samsarilor ilegali de câini și pisici. Mai exact, UE vrea să reglementeze modul în care animalele de companie sunt înmulțite și apoi vândute. 

Între vânzarea de animale de companie, în special câini și pisici și rata mare a abandonului este o legătură directă. De asemenea, înmulțirea excesivă duce ca unele animale să dezvolte în timp probleme de sănătate.

Vizați de Comisia Europeană sunt crescătorii ilegali de animale de rasă.

Din acest motiv, la nivel european se va reglementa în viitor vânzarea de animale.

Atenție, legile europene nu vor viza stăpânii de animale, ci crescătorii și magazinele de tipul petshop.

Ce reglementări vrea să implementeze UE în toate statele membre.

Reguli pentru crescătorii de câini și pisici

La nivel european, vânzarea animalelor de companie este o afacere ce aduce venituri de peste 1, 3 milioane de euro anual. Majoritatea animalelor sunt vândute pe internet, pe platforme de vânzare, sau pe grupuri de rețele de socializare.

În special se vând animale de rasă, câini și pisici și de cele mai multe ori reproducerea se face în condiții greu de imaginat, iar o femelă poate fi exploatată până la epuizare.

Sunt foarte multe cazuri, în care după ce o femelă, câine de rasă, se îmbolnăvește de la reproducerea excesivă, este abandonată pe stradă.

Toți crescătorii vor fi nevoiți să devină autorizați

Una dintre regulile care vor fi implementate va fi ce a autorizării. Mai exact toți crescătorii de animale de companie vor fi nevoiți să fie autorizați. Autoritățile țării din UE vor inspecta adăposturile pentru a vedea dacă sunt legale sau nu.

Se vor interzice cuștile pentru crescători. Mai exact, animalele din canisă vor fi ținute în spații deschise, și cu acces la lumină naturală. De asemenea, crescătorii vor fi obligați să obțină acreditări personale. Un fel de calificări profesionale pentru crescători de animale.

Baza de date cu animalele scoase la vânzare

Aproape 60 % din vânzarea de animale se face pe internet. UE vrea să facă un site, o bază de date la nivel european în care toate animalele din canise să fie înregistrate.

Animalele de companie microcipate de către crescători

Baza de date va fi formată din animalele microcipate. Mai exact, imediat de la naștere, crescătorii vor fi obligați să microcipeze animalele de companie.

Apoi codul microcipului va fi introdus în baza de date. Spre exemplu, dacă o persoană vede un pui de câine scos la vânzare pe internet, acesta va putea cere crescătorului, codul de microcip.

În baza de date va căuta codul microcipului și va afla informații despre crescător și despre rasa câinelui. Prin asta s-ar urma înmulțirea animalelor care au pedigree.

România, campioană la comerț ilegal cu animale de companie în UE

Un studiu făcut de UE scoate la suprafață că România este principala țară de export din Uniune de animale de companie. Mai pe scurt legile din țară sunt atât de permisive încât a devenit principalul exportator ilegal, de câini și pisici.

Crescătorii ilegali din România exportă peste granițe câini și pisici de rasă. Asta este rezultaul legilor prea permisive în ceea ce privește crescătorii de animale.

Pe locul secund se situează Ungaria, iar locul al treilea este ocupat de Ucraina.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax