Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Lovitură pe nepregătite pentru IMM-uri: Pragul de încadrare la impozitul de 1% pe venit scade de la 1 milion la 500.000 de euro

Publicat

Guvernul a înghesuit toate măsurile fiscal-bugetare într-o singură ordonanță mamut, care afectează aproape toți românii, de la bugetari la antreprenori și angajați în mediul privat. 

Printre altele, Guvernul, prin Ministerul Finanțelor intenționează să scadă, de la 1 ianuarie 2022, pragul de încadrare a IMM-urilor la plata impozitului pe venit de 1%.

Mai precis, pragul de încadrare va scădea de la 1 milion de euro la 500.000 de euro și asta în doar 2 săptămâni, fără nici un anunț prealabil, ceea ce va afecta un număr mare de firme.

În consecință, firmele cu cifra de afaceri peste 500.000 euro vor plăti din 2022 impozit de 16% pe profit în loc de 1% pe cifra de afaceri.

Vezi și: DOCUMENT: Guvernul vrea să înghețe sporurile bugetarilor și pensiile speciale. Cine va avea creșteri de salarii. LISTA măsurilor

Guvernul invocă măsura ca fiind solicitată de Planul Național de Reziliență și Redresare (PNRR), însă în PNRR măsura are ca țintă de timp primul trimestru din anul 2023 și prevede scăderea graduală a pragului, fără să impună o anumită limită.

Statul ar încasa de la microîntreprinderi 4,8 miliarde lei în plus, adică un total de 6,8 miliarde lei, dacă scade pragul pentru încadrarea în această categorie și firmele ar fi obligate să plătească impozit pe profit de 16%, în loc de 1% din cifra de afaceri, potrivit Economedia.ro, care citează o analiză a Consiliul Național pentru Întreprinderi Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax