Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de asfaltare pe Barajul de la Petrești. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

Lucrări de asfaltare pe Barajul de la Petrești. SPEEH Hidroelectrica SA a lansat pe 13 august, în SEAP, o licitație pentru lucrări de reparații a drumului – coronament Baraj Petrești. 

Valoarea totală estimată a contractului este de 172.152 de lei, fără TVA.

Lucrări de asfaltare pe Barajul de la Petrești

Amenajarea hidroenergetică Petrești este amplasată la circa 10 km amonte de orașul Sebeș și face parte din sistemul de amenajare hidroenergetică a râului Sebeș.

Potrivit documentației, proiectul vizează asfaltarea drumului de acces și coronament – Barajul Petrești, pe o lungime de 300 de metri. Îmbrăcămintea actuală a drumului este din beton de ciment rutier, cu o vechime de 40 de ani.

„Sub acțiunea intemperiilor, a traficului auto și a timpului trecut de la punerea în funcțiune (anul 1983), îmbrăcămintea drumului de acces, coronamentului Barajului Petrești și a platformei aval au suferit degradări serioase, necesitând reparații”, se precizează în caietul de sarcini.

Drumul de acces la nodul hidrotehnic Petrești din DN 67C – Transalpina este un drum uzinal cu următoarele caracteristici:

  • clasa drumului: drum public clasa V
  • viteza de proiectare 40 km/h
  • lungimea drumului este de 300 m
  • lățimea este de 6 m
  • suprafața platformei aval de reparat este de 1.000 mp

Despre Barajul Petrești

Acumularea Petreşti asigură redresarea debitelor uzinate în cascada din amonte, debitul necesar pentru asigurarea alimentării cu apă potabilă a sistemului zonal Alba, o oarecare atenuare a debitelor de viitură de pe râul Sebeş şi debitul de servitute pe râu.

Caracteristicile principale:

  • volum la NNR – 1,2 milioane mc
  • suprafaţa – 40 ha
  • lungimea digurilor – 760 m la malul drept şi 190 m la malul stâng.

Etanşarea digurilor este realizată cu ecran din gel-beton în adâncime de 5 – 6 m şi cu pereu de beton armat pe taluzul udat. Atât acumularea cât şi barajul sunt amplasate pe un complex sedimentar alcătuit din conglomerate: gresii, marne, argile, nisipuri şi tufuri.

Barajul este deversor din beton de tip cu prag lat cu două deschideri echipate cu stavile segment de 10 x 10 m, care asigură tranzitarea debitului de calcul de 457 mc/s şi a fost verificat la 790 mc/s. Etanşarea în profunzime este asigurată de un voal de injecţii de 15 m adâncime, realizat din galeria de drenaje şi injecţii din amonte.. Frontul de deversare permite deversarea fără a produce eroziuni, în aval fiind executate lucrări de regularizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate