Connect with us
Publicitate

AIUD

Lucrări de peste 16,5 milioane de euro pentru eliminarea riscului de inundații pe râul Aiudel, la Aiud. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

Lucrări de peste 16,5 milioane de euro pentru eliminarea riscului de inundații pe râul Aiudel, la Aiud. Administrația Bazinală de Apă Mureș a lansat recent o licitație pentru realizarea de lucrări în vederea eliminării riscului de producere a unor inundații pe râul Aiudel, la Aiud și Aiudul de Sus. Valoarea investiției este estimată la peste 16,5 milioane de euro. 

Administrația Națională Apele Române – Administrația Bazinală de Apă Mureș a lansat pe 29 august, în SEAP, o licitație pentru lucrări de regularizare a râului Aiudel, la Aiud.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 82.165.550 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, lucrările hidrotehnice se vor executa pe cursul de apă Aiudul de Sus, afluent de dreapta al râului Mureș. Din punct de vedere administrativ, investiția este amplasată în intravilanul municipiului Aiud și localității componentă a acestuia, Aiudul de Sus.

Lucrările propuse vizează crearea unei secțiuni de scurgere suficiente pentru tranzitarea undelor de viitură. Acestea vor avea ca efect eliminarea riscului de producere a unor inundații pe sectorul respectiv, prin crearea condiţiilor necesare pentru curgerea apelor la debite medii și mari.

Se va asigura astfel creșterea gradului de siguranță a locuitorilor localităţii riverane, precum și a obiectivelor social economice din zonă în cazul producerii unor viituri cu debite maxime importante datorate ploilor cu caracter torențial sau mixte (topiri de zăpezi și ploi).

Lucrări de peste 16,5 milioane de euro pentru eliminarea riscului de inundații pe râul Aiudel, la Aiud

Proiectul vizează amenajarea albiei pe o lungime de 7 km, realizarea de protecții de mal pe o lungime de 10,863 km și reabilitarea protecțiilor existente pe o lungime de 1,628 km.

Sunt propuse următoarele categorii de lucrări:

  • reprofilare albie,
  • sprijiniri și consolidări de mal – ziduri din zidărie de piatră,
  • cădere din beton,
  • prag de fund,
  • bazin disipator,
  • scară de pești.

Temenul de execuție este de 36 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate