Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări greșit executate, cauza fisurilor de pe autostrada Sebeș -Sibiu. CNAIR a început reparațiile

Publicat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat că a început, luni, lucrările de reparaţii pe segmentul de 70 de metri, cu crăpături şi fisuri, din autostrada A1, sensul Sibiu – Sebeş.

Vezi şi Noi CRĂPĂTURI și DENIVELĂRI pe AUTOSTRADA Sebeș-Sibiu, pe un segment de drum de 70 metri, la Cunța

UPDATE: CNAIR a transmis că de luni seara (ora 20.00) se circulă fără restricții, pe ambele benzi ale Autostrazii 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş (km 276+100 – km 276+170), după ce au fost remediate deteriorările apărute în urmă cu 4 zile la calea de rulare. 

“Echipele Companiei Hidroconstrucția S.A, prezente pe acest sector de drum, au frezat astăzi (n.r. – luni) asfaltul din zona deteriorată şi au refacut planeitatea părții carosabile.

Reparațiile vor continua, iar miercuri acest Antreprenor va începe lucrările de refacere a sistemului de drenaj al autostrăzii, în zona afectată”.

CNAIR a reamintit că vineri, 26 octombrie, reprezentanții DRDP Brașov care monitorizează acest sector de drum, împreună cu Poliția rutieră,  au dispus devierea circulației pe banda doi și impunerea unei restricții de viteză de 60 de km la oră, după ce au constatat că pe o distanță de 70 de metri  au apărut în carosabil fisuri, crăpături şi denivelari.

“În urma expertizei efectuate la fața locului s-a stabilit că problemele au fost cauzate în special de incorecta execuţie a unui dren longitudinal, motiv pentru care apa s-a infiltrat în corpul autostrăzii ceea ce a produs deteriorări atât pe banda de urgenţă cât şi pe banda 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş.

Acest segment de autostradă face parte din autostrada Orăştie-Sibiu şi a fost deschis circulaţiei în anul 2014. În anul 2015 au apărut probleme pe acest lot, ceea ce a făcut necesară demolarea şi reconstrucţia unui sector de 200 de metri, redeschis în acelaşi an şi care este operaţional la ora actuală.

Ca urmare a acestor probleme a fost reziliat contractul cu Antreprenorul Salini Impregilo SpA., căruia i-a fost reţinută garanţia de bună execuţie, în valoare de aproximativ 60 milioane lei. Toate lucrările pentru remedierea neconformităţilor apărute la acest segment de autostradă vor fi suportate din suma reținută”, potrivit companiei.

“Pe Autostrada 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş (km 276+100 – 276+170), au început de astăzi lucrările de refacere a părţii carosabile, care presupun frezarea zonei unde au apărut fisuri, dar şi  refacerea planeităţii prin aşternerea unui strat de mixtură.

Miercuri, 1 noiembrie, vor începe şi lucrările de refacere a sistemului de drenaj al autostrăzii, în zona afectată”, a transmis CNAIR, într-un comunicat anterior, luni.

Potrivit CNAIR, “problemele au fost cauzate în special de incorecta execuţie a unui dren longitudinal. Din acest motiv, apa care s-a infiltrat în corpul autostrăzii  a produs fisuri şi tasări ale părţii carosabile, pe banda de urgenţă şi pe banda 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebeş”.

Acest lot de autostradă a fost executat de Salini Impregilo SpA, iar, “ca urmare a problemelor apărute la un an de la deschiderea circulatiei, în anul 2015 a fost reziliat contractul, fiind reţinută garanţia de bună execuţie în valoare de aproximativ 60 milioane lei”, potrivit sursei citate.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax