Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrări la sistemul de alimentare cu energie electrică de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

Publicat

La sistemul de alimentare cu energie electrică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în aceste zile, se fac ample lucrări de modernizare şi dezvoltare a întregului sistem de alimentare cu energie electrică, informează conducerea unității.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de facebook conducerea spitalului subliniază că investiția este susținută integral, din punct de vedere financiar, de către Consiliul Judeţean Alba, în subordinea căruia se află spitalul și că datorită acestor lucrări gradul de siguranţă în exploatare se va mări substanțial.

”Dacă nu se realizau aceste lucrări exista riscul de producere a unor incidente care să ducă la întreruperea alimentării cu energie electrică”- se precizează în comunicat.

”Lucrările se desfăşoară în mai multe etape. Până în prezent, a fost implementat un spor de putere de la 0,6 MW (Megawatt) la 1,615 MW şi au fost efectuate reparaţii capitale la Postul Trafo – medie tensiune.

Acestea constau în înlocuirea celulelor de separaţie şi înlocuirea celor două transformatoare de 400 kVA (kilovolt amper) din 1973 cu trei transformatoare de ultimă generaţie de 800 kVA, cu respectarea soluţiei avizate de către SDEE Transilvania Sud.

Recepţia acestor lucrări a avut loc miercuri, 19 august a.c., în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean, SJU Alba Iulia şi a companiei care au câştigat procedura de achiziţie a lucrărilor.

Dacă nu se realizau aceste lucrări exista riscul de producere a unor incidente care să ducă la întreruperea alimentării cu energie electrică.

În următoarea perioadă vor începe reparaţiile capitale la Postul Trafo – joasă tensiune. Astfel, va fi înlocuit tabloul general de distribuţie, va fi instalat un grup electrogen de 1000 kVA, pe lângă cel existent de 400 kVA şi va fi instalată o baterie de compensare automată de 250 kVA.

O altă etapă din procesul de modernizare a sistemului de alimentare cu energie electrică presupune înlocuirea cablurilor dintre tabloul general de distribuţie şi tablourile de distribuţie. În ultimă fază vor fi înlocuite instalaţiile interioare, corpurile de iluminat şi aparatajele electrice.

Lucrările se realizează fără a afecta activitatea medicală şi fără a produce disconfort cadrelor medicale şi pacienţilor”, se mai arată în comunicat

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax