Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări mai scumpe pentru modernizarea Centrului de zi pentru persoane vârstnice Alba Iulia. Care este noua valoare a investiției

Publicat

Valoarea lucrărilor de renovare și modernizare la ”Centrul de zi pentru persoane vârstnice” din Alba Iulia crește cu 1,4 milioane lei. Prețurile de achiziție trebuie ajustate în contextul crizei economice.

Clădirea va fi extinsă cu spații pentru servicii de kinetoterapie și altele.

Valoarea contractului de lucrări, aprobată prin HCL din 2017, a fost de 2.646.305 lei cu TVA. Se propune actualizarea indicatorilor tehnico – economici la 3.915.105,22 lei cu TVA. Noua sumă conține, pe lângă cheltuielile aprobate inițial, și actualizarea estimată până la acest moment, de 227.058 lei fără TVA și rezerva de implementare de 227.058,95 fără TVA.

Proiectul ”Extindere, reabilitare și modernizare infastructură Serviciul social ” Centrul de zi pentru persoane vârstnice”

  • Locație: strada Libertății nr. 21
  • Valoare totală investiție: 3.915.105,22 lei, din care construcții-montaj 3.092.602,85 lei
  • Durata de realizare: 20 luni
  • Obiect: extinderea și modernizarea clădirii centrului cu spații special dotate pentru furnizarea serviciilor noi de recuperare și reabilitare funcțională: kinetoterapie, terapii de reabilitare, psihoterapie, terapii specific individuale și de grup
  • Finanțarea este prin POR 2014-2020.

De ce sunt necesari mai mulți bani

”Criza economică a afectat piața construcțiilor din întreaga Uniune Europeană, având în vedere că Ucraina este principalul furnizor și producător de oțel și materie primă pentru piața europeană a construcțiilor. Consecința imediată a fost o creștere semnificativă a prețurilor la materiale (și de peste 40% la unele material, ca mixturile asfaltice, bitum, oțel, fier-beton), ce se reflectă în indicele de cost total în construcții.

Conflictul militar din regiune a determinat o creștere semnificativă și a prețului la echipamente, utilaje și dotări independente livrate în cadrul proiectelor cu finanțare din fonduri nerambursabile”, se arată în documentație.

În proiect se mai amintește de creșterea prețului la carburanți, gaze naturale, energie electrică, cu influență asupra manoperei la proiectele de infrastructură, furnizare bunuri.

Pe baza Ordonanței 15/30 august 2021, se ajustează prețurile și valorile generale în cadrul proiectelor din fonduri europene, cu instrucțiuni aferente emise până la mijlocul lunii august 2022. Ajustarea va fi la fiecare solicitare de plată, pe toată perioada contractului, exclusive pentru restul rămas de executat. Valoarea finală a contractului de achiziție va fi determinată după depunerea ultimei solicitări de plată de către contractant.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax