Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările de asfaltare a unei străzi din Bărăbanț stagnează de trei luni din cauza unor probleme la rețeaua de gaz

Publicat

În conferința de presă de luni de la sediul PNL Alba, consilierul local Rareș Buglea a adus în discuție o problemă cu care se confruntă locuitorii cartierului Bărăbanț, de mai bine de trei luni. Lucrările de asfaltare a străzii Măceșului stagnează din cauza unor probleme la rețeaua de gaz, pe care compania E.On Gaz amână să le rezolve din cauză că „stă prost cu banii”. Liberalul a făcut un apel la companie de a fi „la fel de conștiincioasă ca și cetățenii” care își plătesc facturile uriașe de gaz metan, pentru a nu le fi sistată alimentarea și de a rezolva problema înainte de sezonul ploios.

Problema a fost sesizată de cititorii Alba24 în urmă cu mai bine de 2 luni, însă de atunci situația nu s-a schimbat. Citiți și ŞTIREA TA pe ALBA24: Modernizarea străzii Măceşului din Alba Iulia, blocată de înlocuirea conductei de gaz

„Asfaltarea și refacerea trotuarului de pe strada Măceșului din Bărăbanț este un proiect mai vechi, votat de anul trecut și început din primăvară. La executarea lucrărilor ne-am dat seama că rețeaua de gaz metan nu respectă stas-ul actual. Mai precis, conducta de gaz nu are adâncimea necesară. Constructorul, firma Newamport, care a câștigat licitația, a făcut o solicitare către cei de la gaz metan să vină să rezolve problema acolo. Cei de la gaz au spus că, pentru a rezolva problema, trebuie să înlocuiască toată rețeaua, dar neavând această lucrare în planul de investiții pe acest an, vor face <din rămășițele> financiare de la alte proiecte de investiții”, a spus Rareș Buglea.

Potrivit lui Buglea, conducta de gaz a fost instalată la o adâncime de maxim 70 cm, în condițiile în care adâncimea ei ar trebui să varieze între 1,5 și 1,8 m, în funcție de zona pe care o traversează (zonă locuită, câmp etc).

„De mai bine de trei luni, cei de la gaz metan nu au rezolvat problema, drept pentru care lucrarea stagnează. Acolo, locuitorii sunt cu maldăre de beton spart în porți, strada a fost frezată la aproape o jumătate de metru, accesul este dificil și cu piciorul, darămite cu mașina. Situația este așa în prag de început de școală, de început de toamnă și de iarnă. Din punctul de vedere al primăriei și al constructorului, lucrarea ar fi fost gata, dar mă mir că cei de la gaz stau așa de prost cu banii. În adresa pe care am făcut-o am menționat și că, de multe ori, factura care îi vine cetățeanului este neașteptat de mare, dar cetățeanul se străduiește să o plătească, pentru că altfel rămâne fără gaz metan. E.On Gaz să dea dovadă de aceeași strădanie precum consumatorul și să încerce să o termine, pentru că stăm cu lucrarea neterminată și mi-e teamă de sezonul ploios, cu tot pământul și praful de acolo”, a mai declarat Buglea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax