Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lucrările de modernizare continuă în mai multe zone din Blaj. O parte dintre investiţii, finalizate în toamnă

Publicat

Administrația locală din Blaj prezintă stadiul investiţiilor de infrastructură derulate în această perioadă în municipiu. Este vorba despre extinderea reţelei de canalizare, modernizarea pieței agroalimentare şi a parcului central, dar şi a căminelor culturale din Petrisat și Mănărade, Majoritatea lucrărilor vor fi terminate la sfârşitul lunii sau în toamnă, chiar dacă în unele cazuri se înregistrează întârzieri generate de condiţiile meteo sau probleme de ordin tehnic.

Cea mai importantă investiție care se derulează în prezent în municipiul Blaj este extinderea reţelei de canalizare, care în prezent este realizată în proporţie de 30%. Astfel, sunt finalizaţi 10 kilometri de extindere, din totalul de 30 prognozați. „Administrația publică locală este în discuții în prezent cu firma care execută lucrările de extindere a canalizării pentru o suplimentare a forței de muncă prin crearea unei noi echipe de muncitori menite să accelereze ritmul de implementare al acestui proiect”, transmit reprezentanţii Primăriei Blaj.

Lucrările de modernizare a Pieței Mari Agroalimentare, în ciuda unui ușor decalaj, sunt programate să fie finalizate până la sfârșitul acestei luni.

Ca urmare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare, edilii monitorizează în această perioadă modernizarea străzilor Iazului și Morii cu tot ceea ce înseamnă trotuare, rigole și asfalt. Termenul de finalizare este 1 iulie.

Pe strada Golescu, unde s-a încheiat lucrarea de montare a trotuarelor și rigolelor, până în data de 15 iulie, se va turna un strat asfaltic nou.

Si lucrările de construcție la cele două cămine culturale din Petrisat și Mănărade sunt în grafic, urmând ca, până la sfârșitul lunii septembrie, acestea să fie finalizate. Anul viitor administrația publică locală va bugeta dotarea acestora cu mobilierul și aparatura necesară.

Lucrările de modernizare la Parcul „Timotei Cipariu” sunt în întârziere din cauza ploilor înregistrate în ultima perioadă. În prezent se conturează aleile, se montează fântâna arteziana și se construiește un zid de sprijin care are de asemenea și un rol estetic în proiectul de modernizare.

La parcul din centrul localității Mănărade, deși modernizarea a fost începută doar în această primăvară, lucrarea este aproape de finalizare, aceasta urmând a fi dată în folosință în luna august. În prezent se lucrează încă la montarea aleilor, urmează iluminatul și apoi gardul împrejmuitor.

“Administraţia publică locală nu intră în vacanţă. Obiectivul nostru e să profităm la maxim de un anotimp excepţional din punctul de vedere al lucrărilor de investiţii pe care le putem executa în oraş”, a declarat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax