Connect with us
Publicitate

AIUD

Lucrările de reabilitare a Pieței Agroalimentare din Aiud, la a patra licitație. Costurile, majorate cu peste 470.000 de lei

Publicat

Primăria Aiud caută, de aproape trei ani, un constructor pentru reabilitarea Pieței Agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” din municipiu. Proiectul include, printre altele, extinderea halei existente și a spațiului acoperit, amenajarea pardoselii și dotarea cu mobilier adecvat.

O nouă licitație a fost lansată marți, 8 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea estimată fiind de 1.219.506,75 de lei, fără TVA. Suma este cu peste 470.000 de lei mai mare față de valorile estimate la procedurile organizate anterior. 

Reamintim faptul că prima licitație a fost lansată în SEAP în luna iulie 2018, iar alte două proceduri au fost publicate în 2019 și 2020.

Cele trei licitații au fost anulate după ce la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți.

 

Obiectivul proiectului constă în reabilitarea pieței agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” Aiud prin extinderea spațiului acoperit destinat comerțului și consolidarea structurii metalice existente, pentru a putea suporta învelitoare rigidă, protejarea spațiului acoperit, astfel încât să permită ventilarea naturală lesnicioasă în sezonul cald, totodată închiderea în sezonul rece .

De asemenea, se are în vedere amenajarea pardoselii astfel încât să răspundă nevoilor funcțiunii și să se integreze în conceptul de arhitectură, dotarea cu mobilier urban adecvat cerințelor sanitar-veterinare impuse prin legislația aplicabilă, acestui tip de comerț și crearea unui sistem de evacuare a apelor pluviale din zona extinsă pe structură independentă.

Hala existentă este o construcție deschisă cu structura de rezistență alcătuită din fundații izolate din beton, stâlpi și ferme metalice, acoperiș tip șarpantă metalică și învelitoare din material PVC.

Sectorul vizat în principal este un platou neacoperit destinat comercializării produselor agroalimentare legume-fructe, de către comercianţii autorizaţi. Această zonă este separată de cea a producătorilor agricoli, persoane fizice.

Platoul neacoperit este situat la nord față de platoul acoperit cu funcţiunea de hală agroalimentară; cele două zone constituind o unitate funcţională.

Pentru a înlătura disfuncţionalităţile din zonă se are în vedere realizarea extinderii halei existente, cu o structură independentă metalică care să asigure suprafața necesară adăpostirii activității de comercializare a legumelor și fructelor, atât pe perioada friguroasă a anului, cât și în sezonul cald.

Se propune extinderea halei existente, cu o structură independentă metalică care să asigure suprafața necesară adăpostirii activității de comercializare a legumelor și fructelor, atât pe perioada friguroasă a anului cât și în sezonul cald.

Clădirea va avea dimensiunile de 41,25 x 19,65 metri. Compartimentarea, unde este cazul, se va face cu pereți ușori din PVC și se va organiza funcțional suprafața de cca. 114 mp pentru funcțiunea de zonă special destinată comercializării florilor. De asemenea, hala de produse lactate se va compartimenta astfel încât să fie creată o incintă separată destinată comercializării ouălor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax