Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrările la ”Transalpina de Apuseni” au fost reluate în ritm alert. 1.200 de tone de asfalt, turnate în 2 zile

Publicat

Asfaltările pe Transalpina de Apuseni au fost reluate, iar drumarii au turnat 1.200 de tone de asfalt, în două zile. 

”Cea mai mare investiție din România pe un drum județean va revitaliza comunitățile izolate și va dezvolta potențialul turistic natural al uneia dintre cele mai pitorești zone din România.

Citește și Consiliul Judeţean Alba a reziliat contractul cu antreprenorul Lotului I de pe ”Transalpina de Apuseni”. Motivele

În condiții climatice favorabile, suntem încrezători că în acest an vom ajunge cu covorul asfaltic până în dreptul primăriei Râmeț.

Vineri și sâmbătă 1200 to de asfalt puse în practică” a anunat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Lucrările au fost împărțite în două loturi aproximativ egale, iar ambele loturi au fost câștigate de aceeași asociere: Societatea de Construcții Napoca – Operes SRL (Italia) – Cosedil SPA (Italia).

Vezi și: Lucrările la Transalpina de Apuseni s-au împotmolit. Constructorul nu mai face față creșterii prețului la materialele utilizate

Lucrările fuseseră încetinite în urmă cu trei luni, din cauza creșterii prețurilor la materiale (s-a lucrat mai mult la terasamente, unde costurile sunt mai mici la materiale), însă legea a permis o ajustare a prețului contractului în valoare de 22 la sută.

Pe unde trece Transalpina de Apuseni

”Transalpina de Apuseni” va lega o serie de localități din Munții Apuseni: va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat și ajunge în Bucium Cerbu, aproape de Abrud.

Valoarea totală este de peste 188 de milioane de lei adică aproximativ 41,6 milioane de euro. Consiliul Județean Alba va contribui cu valoarea neeligibilă a proiectului, adică puțin peste 400.000 de lei, restul fiind bani europeni dintr-o finanțare POR 2014-2020.

”Transalpina de Apuseni” va avea o lungime de 78,43 de kilometri, 6.700 de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe.

De asemenea, lucrarea presupune peste 23 de kilometri de fundații adâncite, ziduri de sprijin și peste 73 de kilometri de șanțuri de beton.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Mihaela

    luni, 22.11.2021 at 09:24

    Unde vor intra 6700 de piste de bicicleta in 78 de km ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax