Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban: Medicii vor fi detașați la ordin în spitalele COVID. Salariile angajaților de la DSP vor crește

Publicat

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, că medicii vor fi detașați în spitalele la ordin, conform unei prevederi existente în lege, din cauză că apelul la voluntariat făcut de autorități a rămas fără ecou. 

De asemenea, Orban a anunțat că salariile angajaților din direcțiile de sănătate publică din județe, vor crește.

„Pentru direcțiile de sănătate publică avem nevoie de medici generaliști, infecționiști, asistente. În spitalele COVID avem nevoie de cadre medicale. Am apelat la voluntariat. Răspunsul pe care l-am primit nu este la nivelul așteptărilor și, ca atare, vom apela la detașare”, a anunțat premierul.

„Ministrul Sănătății împreună cu șeful DSU au misiunea de a evalua personalul de la spitalele non-COVID în specialitățile necesare: medici și asistenți ATI, medici infecționiști, pentru a asigura necesarul de personal pentru toate unitățile necesare. (…) Nu avem altă soluție decât detașarea.

Dacă la apelul nostru de voluntariat răspunsul a fost sub așteptările noastre, soluția este detașarea legală”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că pentru medicii de terapie intensivă sporul de 25% pe care îl primesc pentru detașare va fi suplimentar față de sporul pentru ATI și, dacă va fi necesar, va fi adoptată și o ordonanță de urgență în acest sens.

Ludovic Orban a mai anunțat că vor fi crescute salariile din DSP-uri.

Citește mai multe pe G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax