Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban și Rareș Bogdan, prezenți de 1 Decembrie la Alba Iulia și Zlatna. Ce program are prim-ministrul în județul Alba

Publicat

Prim-ministrul Ludovic Orban va fi prezent la Alba Iulia și Zlatna, într-o vizită de două zile în județ, prilejuită de sărbătorile dedicate Zilei Naționale, potrivit unor surse Alba24.

Orban, însoțit de o parte dintre miniștri, va participa la ceremonia militară organizată la Alba Iulia, la festivitățile de depuneri de coroane, la primirea soliilor din provinciile istorice și, probabil, și la masa populară.

Acesta va merge și la Zlatna, la Congresul Spiritualității Românești, unde va fi însoțit de Rareș Bogdan. Tot acolo va fi și fostul vicepremier Vasile Dâncu, invitat special de primarul liberal Silviu Ponoran pentru susținerea pe care a arătat-o pentru finanțarea lucrărilor de renovare a Liceului ”Corneliu Medrea” din oraș. 

De altfel, primarul intenționează să inaugureze cu acest prilej iluminatul arhitectural al clădirii, care nu este încă terminată la interior (contractul are termen de finalizare luna aprilie a anului viitor). Ludovic Orban și Rareș Bogdan vor participa și la acest eveniment.

A doua zi, de 1 Decembrie, Orban va participa la defilarea militară de la Alba Iulia. Ceremonialul militar se anunță la fel de spectaculos precum a fost cel de anul trecut, adică de Centenar, cel puțin așa reiese din declarațiile reprezentanților Diviziei 4 Infanterie Gemina, care se ocupă de organizarea acesteia în Capitala Marii Uniri.

Albaiulienii și vizitatorii orașului de Ziua Națională vor putea vedea noile transportoare Piranha, dar și elicoptere, avioane și altă tehnică militară din dotarea Armatei Române.

Vor participa forțe terestre MApN reprezentate de detașamente de vânători de munte, de informații, de geniu, de cercetare, de rachete și sprijin logistic, alături de elevi ai Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, dar un detașament de la Academia de Forțe Terestre din Sibiu.

Vezi PROGRAM complet Festival de România 2019 Alba Iulia. Concerte HOLOGRAF, CARGO și VIȚA de VIE, ceremonie militară, masă populară

În ceea ce privește efectivele de forțe terestre, dar și de tehnică militară prezentată la ceremonialul militar, reprezentanții Diviziei 4 Gemina au precizat că vor fi în număr similar celui de anul trecut, subliniind astfel importanța pe care o acordă MApN Zilei Naționale de la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax