Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ludovic Orban și Viorica Dăncilă au votat de dimineață: ”Pentru o Românie nornală” și ”împotriva austerității”

Publicat

La ora 7 a început votul în țară pentru turul 1 al alegerilor prezidențiale. Sunt așteptați în secții peste 18 milioane de români înscriși pe liste. Cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat în primul tur din 1992 (76,29%, adică 12,5 milioane de alegători), iar cea mai mică prezență s-a înregistrat în primul tur din 2014 (53,18%, 9,7 milioane de alegători).

Principalii candidați în alegerile din acest an sunt Klaus Iohannis (PNL), Viorica Dăncilă (PSD), Dan Barna (USR PLUS), Mircea Diaconu (Pro România – ALDE), Teodor Paleologu (PMP) și Kelemen Hunor (UDMR).

Politicienii s-au obișnuit să repete după vot sloganele candidaților pentru care au votat, indicând indirect ce opțiune au avut. Asta în condițiile în care campania electorală este interzisă în ziua votului.

Așa se face că premierul Ludovic Orban, care a votat duminică la ora 8 la secția amenajată în Școala 1 din satul Dobroiești, a spus că a votat ”pentru o Românie normală, dezvoltată, puternică, respectată în lume”.

”Am votat pentru o Românie a bunăstării, a drepturilor garantate, demnă, în care românii să trăiască fără teama zilei de mâine”, a declarat duminică Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale.

Aceasta a votat la secția de vot din colegiul Sfântul Sava din București.

”Am votat împotriva austerității, pentru o Românie unită, în care românii să nu aibă teamă că nu au bani de medicamente”, a mai spus Dăncilă, care a adăugat că are obiceiul de a se trezi foarte devreme.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax