Connect with us
Publicitate

AIUD

Luminițele de Crăciun se aprind astăzi, oficial, la Alba Iulia, Sebeș și Cugir. Urmează Aiudul, duminică

Publicat

Magia sărbătorilor de iarnă cuprinde mai multe localități din Alba. Târgurile de Crăciun se deschid „oficial” miercuri, la Alba Iulia, Sebeș și Cugir și dumnică, la Aiud.

Parcul de Crăciun s-a deschis la Alba Iulia, în Piața Cetății, de 1 Decembrie. Punct de atracție pentru cetățenii din municipiu și turiștii care vor vizita orașul, acesta include bradul, patinoarul și căsuțele cu bunătăți, toate acoperite de o cupolă din luminițe.

Citește și FOTO-VIDEO: Parcul Sărbătorilor de Iarnă de la Alba Iulia, deschis de Ziua Națională a României

Magia Crăciunului se va simți toată luna decembrie la Alba Iulia. Serbările Iernii vor începe în Cetatea Alba Carolina miercuri, 6 decembrie, de la ora 18.00 cu inaugurarea oficială a Parcului Sărbătorilor de Iarnă și vor ține până în 21 decembrie, când Moș Crăciun va veni mai repede, pentru cei mai mici dintre albaiulieni.

Citește și Serbările Iernii încep la Alba Iulia din 6 decembrie. Colinde și cadouri de la Moșu’, în Piața Cetății

Târgul de Crăciun de la Sebeș va fi deschis oficial miercuri, de 6 decembrie, de la ora 18.00, în Parcul Tineretului. După inaugurarea Târgului și aprinderea iluminatului de sărbători, pe pationarul artificial va urma o petrecere cu acces gratuit, alături de animatori îmbrăcați în personaje de poveste care au oferit dulciuri tuturor copiilor participanți la eveniment.

Pe scena montată în parc vor urca Lidia Buble și Denisa Moga & band.

În perioada 6 – 31 decembrie, în Parcul Tineretului din Sebeș va prinde contur o poveste de iarnă, cu personaje care vor aduce bucurie copiilor, un patinoar cu acces gratuit și căsuțe decorate cu produse specifice Crăciunului. Pe scena montată în parc vor sosi colindători, pentru a colora atmosfera cu cele mai frumoase cântece de iarnă și pentru a le oferi celor prezenți bucuria colindului străbun. Nu va lipsi nici Moș Crăciun la întâlnirea cu cei mai mici locuitori ai Sebeșului; el își va face apariția în seara zilei de 20 decembrie și va oferi cadouri celor prezenți.

Citește și FOTO-VIDEO: Distracţie pe gheaţă. S-a deschis patinoarul cu acces gratuit din Sebeș. Programul de funcționare

Sezonul sărbătorilor de iarnă se deschide oficial la Cugir, de Moș Nicolae. Miercuri, 6 decembrie, începând cu ora 17.00, pe bulevardul Alexandru Sahia din oraș se vor aprinde beculețele festive. Noua ediție din acest an a Târgului de Crăciun va transforma bulevardul central al urbei într-un tărâm de poveste cu beculețe colorate, patinoar și brad de Crăciun înalt de 12 metri.

O parte din decorațiunile luminoase au fost păstrate din anii trecuți. Pe lângă acestea, administrația locală a mai achiziționat instalații de lumini în valoare de 25.000 de lei, printre care două sisteme ce vor proiecta luminițe multicolore pe Casa de Cultură și pe clădirea Primăriei.

Pentru programul „Colinde, Colinde”, Primăria a alocat 70.000 de lei. Alți 136.850 de lei au fost alocați pentru închirierea patinoarului, pe o perioadă de două luni, cu posibilitate de prelungire.

Tot miercuri, autoritățile vor premia elevii și cadrele didactice care s-au remarcat prin rezultatele obținute la învățătură sau concursuri școlare.

Pe lista colindătorilor care vor poposi la Cugir în preajma sărbătoriilor de Crăciun, în perioada 6 – 17 decembrie, se numără Gino, Asamblul Jidvei România, Cristian Fodor, Corul „Logos” Alba Iulia, Ema Popescu, Flaviu Cristea și Ionuț Țiboc. Alături de aceștia pe scena târgului de Crăciun vor urca și grupuri de colindători ai unităților de învățământ din localitate, grupuri vocale locale. Cei mai mici spectatori vor fi introduși în lumea de poveste a Crăciunului de către artiștii grupului de animație din Cadrul Cercului de Teatru –  Casa de Cultură Cugir.

 

Citește și Târg de Crăciun la Cugir, din 6 decembrie. Surprizele și programul pregătit de autorități

La Aiud, deschiderea Târgului de Crăciun, programată inițial pentru miercuri, 6 decembrie, a fost mutată în data de 10 decembrie, ca urmare a perioadei de doliu național.

Deschiderea oficială a Târgului va avea loc duminică, începând cu ora 16.00, cu un concurs pe gheață la care vor participa elevi de la școlile aiudene, urmat de un concert de colinde al grupurilor vocale ale unităților de învățământ.

La lăsatul serii, se vor aprinde, în mod simbolic, luminile festive de Crăciun, evenimentul continuând cu programul de colinde al Ansamblului ”Doina Aiudului”, împreună cu Marius Moga și un concert de muzică ușoară susținut de formația Fly Project.

Un moment așteptat mai ales de cei mici va fi sosirea lui Moș Crăciun, odată cu aprinderea luminilor festive, moșul urmând a împărți cadouri copiilor prezenți în Piața Consiliul Europei.

Începând cu aceeași zi, aiudenii se vor putea bucura de patinoarul amplasat în centrul municipiului, care va funcționa până în data de 23 ianuarie 2018, în intervalul orar 12.00 – 22.00. Biletul de intrare este 5 lei / persoană, iar închirierea patinelor, pentru cine doreşte, costă tot 5 lei /perechea.

În acest an, administrația din Aiud a alocat o sumă de 415.809 lei pentru deschiderea Târgului de Crăciun, funcționarea patinoarului și pentru iluminatul festiv. Din această sumă, 30.000 de lei au fost alocați pentru deschiderea Târgului (concert, scenă și echipamente), 189.610 lei pentru patinoar (bani care includ și închirierea unui generator de curent electric), iar restul pentru iluminatul festiv.

Citește și DUMINICĂ: Se deschide Târgul de Crăciun la Aiud. Concert Fly Project, patinoar, colinde, cadouri și surprize

VEZI: MESAJE de CRĂCIUN 2017. Urări de Sărbători pentru cei dragi. 150 de mesaje frumoase și felicitări haioase

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax