Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Lună aniversară pentru Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia. Împlinește 65 de ani de activitate

Publicat

21317904_1450792538290279_6898670556036523976_n Teatrul de Păpuși Prichindel Alba Iulia împlinește 65 de ani de activitate în septembrie 2017. A fost înființat pe data de 1 septembrie 1952, iar prima premiera a avut loc în 29 septembrie cu spectacolul Găinușa harnică, în regia lui Petre Diaconu, scenografia, Mioara Huiu Diaconu.

Și-a continuat activitatea cu peste 130 de premiere și sute de actori, regizori, scenografi, compozitori, păpuși care și-au împletit destinul de-a lungul acestor ani în mii de spectacole, adresate unui număr impresionant de spectatori. E mult? E puțin? Dacă ne gândim la toate evenimentele pe care teatrul le-a oferit de-a lungul timpului celor mici și celor mari, deopotrivă, poate părea mult. Dar, dacă ne gândim la toate proiectele și spectacolele pe care le mai avem de oferit… suntem încă tineri, dragii noștri prieteni. Pentru voi, numai pentru voi, vrem să vă mai spunem povești: prin spectacole noi, festivaluri, ateliere de creație și multe alte evenimente culturale care să se adreseze tuturor vârstelor, au transmis reprezentanții Teatrului de Păpuși.

„La mulți ani, Teatrul de Păpuși Prichindel! E greu să descrii în câteva cuvinte 65 de ani de activitate ai singurului teatru profesionist din județ. 65 de ani de teatru înseamnă tradiție, multă muncă, pasiune, mii de spectatori, spectacole, aplauze și împliniri. Și totuși, Teatrul de Păpuși Prichindel este mai tânăr ca niciodată, într-o continuă dezvoltare și evoluție, acumulând experiențe și amintiri de neuitat.
Și pentru că este normal ca la o vârstă venerabilă să locuiești într-o căsuță mai frumoasă, și mai arătoasă, precum în poveștile pe care vi le spunem, în curând clădirea teatrului va intra în reparații capitale, iar următoarea aniversare vrem să o sărbătorim împreună într-un spațiu nou, de poveste.
Sunt mândră că am reușit să duc mai departe, alături de colegii mei, ceea ce au construit generații întregi, începând cu anul 1952 și le mulțumesc deopotrivă”  Ioana Bogățan, manager.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax