Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Luna cadourilor otrăvite la PSD: Baronii vor să pună mâna pe partid până la Crăciun. Dăncilă are zilele numărate la șefia PSD

Publicat

dancila
sursa foto: adevarul.ro

Zile grele pentru Viorica Dăncilă. Și cei mai apropiați colaboratori s-au întors împotrivă. Înfrângerea în fața lui Klaus Iohannis ar putea să fie începutul sfârșitului pentru cariera politică a președintei PSD. Viorica Dăncilă a înregistrat cel mai mic scor din istoria partidului la prezidențiale, iar acest lucru a provocat o repoziționare a taberelor din interior, iar confruntarea dintre acestea se anunță a fi una foarte rapidă.

Gruparea Ciolacu-Stănescu vrea să pună mâna cât mai repede pe partid, existând discuții pentru convocarea unui Congres în luna decembrie sau ianuarie.

Potrivit Europa Liberă, tradiția PSD arată că niciun candidat care a pierdut alegerile prezidențiale nu a rezistat în fruntea partidului, toți fiind înlocuiți în urma unui Congres sau obligați să se retragă.

Victor Ponta a rămas în fruntea partidului încă opt luni după pierdea alegerilor, dar în 2014 a avut avantajul că deținea funcția de premier. Mircea Geoană și Adrian Năstase au fost schimbați din fruntea partidului în cadrul Congreselor care au fost convocate după eșecul electoral. Iar eșecurile acestora nu afu fost atât de dezastruoase pentru partid ca al Vioricăi Dăncilă.

Vezi și REZULTATE FINALE alegeri prezidențiale 2019 în ALBA. Scorul obținut de Iohannis în fiecare localitate din județ la numărătoarea paralelă

Scenariul se repetă și după prezidențialele din 2019, liderii din teritoriu nu mai au răbdare și vor ca Viorica Dăncilă să se retragă din fruntea partidului, în caz contrar amenințând cu convocarea Congresului.

Gruparea Ciolacu-Stănescu a avut o atitudine rezervată în timpul campaniei electorale, dar era cunoscută ostilitatea față de Viorica Dăncilă. Ei vor rapid un Congres pentru ca partidul să fie bine organizat înaintea alegerilor locale și parlamentare de anul viitor. Marcel Ciolacu cere urgent o analiză la nivelul conducerii centrale a PSD pentru a se vedea cine este de vină pentru înfrângerea suferită la prezidențiale.

Ciolacu: Este un rezultat dezastruos

Rezultatele ne arată, însă, că în turul II al alegerilor prezidențiale PSD a luat cel mai mic număr de voturi din istorie. Asta după ce și în turul I am avut, la fel, un număr foarte mic de voturi. Să fim cinstiți: este un rezultat dezastruos care vine după un rezultat la fel de prost la europarlamentare.

Și atunci, și acum, s-au făcut doar analize județene, nimic la nivel național. Acum cred că e timpul să vedem unde am greșit cu adevărat la nivel central, să judecăm rațional și apoi să trecem la fapte.

PSD are nevoie de un nou început. Avem alegeri locale în 6 luni. Acolo nu mai avem voie să pierdem!” a scris Ciolacu pe Facebook

Viorica Dăncilă a declarat că nu își dă demisia din funcția de președinte PSD și a convocat pentru marți Comitetul Executiv al partidului. Ea mizează pe faptul că multe organizații nu au atins targetul stabilit pentru prezidențiale: victoria în județ. Plecând de la faptul că doar cinci organizații au reușit să câștige în fața lui Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă vrea să arate că partidul nu s-a descurcat mai bine în aceste alegeri.

G4Media citează surse care anunță că vor fi cel puțin patru nume s-ar putea alinia la startul competiției pentru șefia PSD: Eugen Teodorovici, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și Claudiu Manda, iar schimbarea Vioricăi Dăncilă ar putea avea loc chiar în luna decembrie.

Graba cu care social democrații vor să facă un congres extraordinar cât mai repede, chiar înainte de sărbătorile de Crăciun, ar avea legătură cu alegerile locale din primăvara anului viitor. Baronii locali vor să strângă rândurile deoarece scrutinul de la sfârșitul lunii mai 2020 este important pentru aleșii locali și se tem că dacă ar amâna congresul nu ar avea timp pentru campanie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax