Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Luna Mondială de Luptă împotriva Cancerului de Sân: DSP derulează o campanie de educație sanitară pentru femeile din județul Alba

Publicat

Luna octombrie este recunoscută la nivel mondial ca Luna de Luptă împotriva Cancerului de Sân. În județul Alba, în această perioadă, Direcția de Sănătate Publică derulează o campanie de educație sanitară pentru femei, în scopul prevenției cancerului prin informații simple, la îndemâna oricui. Joi, 11 octombrie, ora 11.00, la sediul Primăriei, are loc prima întâlnire pe această temă, la Aiud, în cadrul căreia se va prezenta un filmuleț de prezentare a tehnicilor autoexaminării sânilor. Campania se desfășoară sub sloganul „Să susținem femeia din spatele cancerului”, în parteneriat cu Instituția Prefectului Alba.

În primul semestru al anului 2012, în județul Alba au fost depistate peste 150 de persoane care suferă de diferite forme de cancer, dintre care cel de sân este pe locul II la numărul de pacienți. Astfel, în intervalul ianuarie-martie 2012, în județul Alba, medicii au raportat 42 de persoane cu cancer bronho-pulmonar, din care 3 curabile, 28 de femei cu cancer la sân, dintre care 8 curabile, 19 bărbați cu cancer la prostată, dintre care 2 curabili, 17 pacienți cu cancer la stomac, dintre care 1 curabil, 12 persoane cu cancer de piele, dintre care 3 curabile și 11 femei cu cancer de col uterin, dintre care 3 curabile.

Vedeți în ce constră campania de informare, care sunt poruncile de respectat pentru prevenirea cancerului și cum se face autoexaminarea sânului, pe sănătate.alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax