Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Luni, 15 mai: Laboratorul DSVSA Alba va fi deschis pentru public, cu ocazia Zilei Medicului Veterinar

Publicat

Luni, 15 mai, de Ziua Națională a Medicului Veterinar, Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor DSVSA Alba va fi deschis pentru public. Se împlinesc 40 de ani de când unitatea funcționează în locația de pe strada Lalelelor nr. 7 (drumul spre Pâclișa).

Ziua porților deschise este organizată de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba este organizată în acest context aniversar.

Din 1983 și până în prezent, laboratorul s-a dezvoltat continuu, pe domeniile de activitate care vizează sănătatea animalelor și siguranța alimentelor, atât în ceea ce privește gama de analize efectuate, capacitatea analitică, tehnica de lucru, cât și metodele implementate. De asemenea, s-au extins spațiile de lucru, s-au dezvoltat constant domenii noi de activitate, iar cele existente s-au actualizat, transmit reprezentanții instituției.

Cei care doresc să cunoască îndeaproape activitatea laboratorului sunt așteptați luni, 15 mai, între orele 12.00 și 16.00 la sediul instituției. Totodată, sunt invitați și foștii angajați și colaboratori ai instituției.

Ziua Națională a Medicului Veterinar

Ziua Națională a Medicului Veterinar este sărbătorită din anul 1994, data fiind stabilită la cel de-al VI-lea Congres Național de Medicină Veterinară de la Sinaia. Data a fost aleasă având în vedere că în decursul timpului, în 15 mai, au avut loc mai multe evenimente importante pentru profesia medicului veterinar, între care:

  • 15 mai 1861 – începutul învățământului medical veterinar, în cadrul primei școli de medicină veterinară din România. Școala de Medicină Veterinară a fost înființată printr-un decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza
  • 15 mai 1871 – înființarea Societății de Medicină Veterinară, prima organizație profesională a medicilor veterinari din țară
  • 15 mai 1971 – reluarea activității Societății de Medicină Veterinară, după interzicerea funcționării ei din anul 1949
  • 5-15 mai 1990 – înființarea și organizarea direcțiilor sanitare veterinare și a circumscripțiilor teritoriale – prin desprinderea lor din direcțiile agricole, în structura unei Direcții Generale Sanitare Veterinare, ca sector distinct și autonom.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax