Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Conferință duhovnicescă la Casa de Cultură din Cugir. ”Un program de viață duhovnicească recomandat de Părintele Teofil Părăian”

Publicat

Conferinta Pr. Teofil Paraian - Cugir Casa de Cultură din Cugir găzduiește luni, 15 decembrie, începând cu ora 18:00, conferința duhovnicescă cu tema ”Un program de viață duhovnicescă recomandat de părintele Teofil Părăian”. Invitații speciali ai evenimentului sunt părintele Pantelimon Șușnea de la Mănăstirea Oașa și părintele Sabin Vodă de la Alba Iulia, amândoi ucenici ai părintelui Teofil Părăian (1929 – 2009). La finalul evenimentului va avea loc un microrecital de colinde, susținut de grupul coral ”Mlădițe Cugirene”.

”Dar al lui Dumnezeu, om al bucuriei, bătrân frumos, duhovnic odihnitor de oameni, echilibrat, realist, cu zâmbetul mereu pe chip, Părintele Teofil Părăian a fost un om împlinit, un om fericit. Nevăzător, dar luminat, om al rugăciunii, părintele Teofil şi-a întemeiat viaţă pe credinţă şi cultură. A fost un lucrător și înmulțitor al binelui și al bucuriei, a fost un ziditor de suflete şi a renăscut pe mulţi la viaţa duhovnicească în Hristos şi în Biserică prin predicile, conferinţele sau îndrumările sfinţiei sale. A plecat din această viaţă la vârsta de 80, în data de 29 octombrie 2009, cu nădejdea că Domnul Hristos îl va primi în Împărăţia Sa alături de Maica Domnului şi de toţi sfinţii, pentru că toată viaţa şi-a închinat-o slujirii lui Dumnezeu şi a oamenilor. Ne-a lasă aici o moştenire impresionantă întrupată în viaţa sa, în cuvintele sfinţiei sale, în cele 45 de cărţile, în înregistrările cu predicile, conferinţele sau interviurile realizate în ultimii 20 de ani de viață.” a precizat părintele Sabin Vodă.

Cei doi invitați vor prezenta sinteza învățăturii părintelui Teofil cuprinsă în programul de viață duhovnicescă alcătuit din cinci puncte:

1. Să mergi la biserică în zilele de duminică şi sărbătoare.

2. Să începi şi să termini ziua cu Dumnezeu: rugăciunea de dimineaţă şi de seară şi rugăciunea de la vremea mesei.

3. Să citeşti în fiecare zi două capitole din Noul Testament.

4. Să-ţi păzeşti mintea prin rugăciunea de toată vremea: ”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul”.

5. Să posteşti, în zilele de post de peste săptămână şi atunci când este rânduit de Biserică, în cele patru posturi mari de peste an.

”Viaţa duhovnicească nu se aşteaptă, ci se realizează. Cine împlineşte programul acesta poate să împlinească şi alte lucruri, pentru că viaţa duhovnicească nu se cuprinde în aceste cinci puncte de program.”, spunea părintele Teofil.

La finalul conferinței, grupul coral ”Mlădițe Cugirene”, condus de prof. Ionela Popa va susține un microrecital de colinde.

Întâlnirea este organizată de Casa de Cultură Cugir și de Asociația Pro Logos Cugir și va avea loc luni, 15 decembrie, de la ora 18.00. Intrarea este liberă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax