Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI: Elevi de la cinci licee intră în semifinala concursului de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, la Sala Unirii. Ultima etapă, în 21 aprilie

Publicat

Sala Unirii Alba Iulia Luni, 18 aprilie, de la ora 9.00, la Sala Unirii din Alba Iulia se va desfăşura semifinala celei de a V-a ediții a concursului pe teme de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”. Echipe de elevi de la cinci licee din Alba Iulia concurează pentru cele patru locuri din finală şi premii în valoare de 12.000 de lei.

Concursul are drept scop creșterea interesului elevilor pentru istoria orașului Alba Iulia, dar și promovarea patrimoniului cultural și istoric local.

În acest an, pentru cele patru locuri din finală s-au înscris cinci licee albaiuliene, respectiv Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan”, Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Simion Ștefan”, Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian”, Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul” și Liceul de Arte “Regina Maria”.

Fiecare liceu este reprezentat de o echipă formată din patru elevi, care vor trebui să răspundă la o serie de întrebări despre istoria oraşului Alba Iulia. Astfel, în semifinală vor fi  20 de întrebări, iar în finală 40 de întrebări, concepute de istoricii Liviu Zgârciu și Tudor Roșu de la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Finala concursului, în care se vor califica doar patru licee, va fi organizată  joi, 21 aprilie 2016, de la ora 10.00, în Sala de Bal de la Alba Mall. Din cele cinci licee care s-au înscris anul acesta, doar Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic “Dionisie Pop Marțian” nu au câștigat până acum concursul, potrivit organizatorilor.

Cele patru echipe calificate în finală vor fi recompensate cu premii în valoare de 12.000 lei, oferite de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Vezi şi FOTO – VIDEO Elevii de la Liceul de Arte „Regina Maria”, câştigătorii concursului de istorie „Alba Iulia, Cealaltă Capitală”, ediţia 2015

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax