Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

LUNI şi MARŢI: Simulare de examene la Cîmpeni şi Alba Iulia, pentru diplome oficiale de certificare a cunoştinţelor de limba franceză

Publicat

universitate

universitatea 1 decembrie În perioada 8-9 noiembrie, la centrul deschis la Universitatea “1 Decembrie 1918”, Institutul Francez din Cluj Napoca organizează pentru prima dată la Alba Iulia sesiunea de examinare DELF-DALF, pentru diplome de certificare în limba franceză. Luni şi marţi, candidaţii pot participa la sesiuni de simulare a acestor examene, la Cîmpeni şi Alba Iulia. Candidaţii se mai pot înscrie până în 22 octombrie.

DELF şi DALF sunt diplome oficiale de certificare a cunoştinţelor de limba franceză. Aceste diplome se adresează elevilor din clasele V-XII, studenților și adulților din orice domeniu profesional.

Diploma de Studii de Limba Franceză (DELF) şi Diploma Aprofundată de Limba Franceză (DALF) au şase niveluri corespunzătoare Cadrului european comun de referinţă pentru limbi străine (CECRL). Astfel, candidatul se poate înscrie direct la examenul corespunzător nivelului său de limbă.

În cadrul examenului sunt evaluate patru competenţe: înţelegerea documentelor orale, exprimarea orală, înţelegerea documentelor scrise, exprimarea în scris.

Institutul Francez este singurul centru de examen din regiune abilitat să desfăşoare examenele DELF/DALF.

Candidaţii care promovează examenul obţin diplome eliberate de Ministerul Educaţiei din Franţa, prin CIEP Sèvres (Centrul internaţional de studii pedagogice), valabile pe viaţă şi recunoscute internaţional.

Ministerul Educaţiei Naţionale  din România recunoaşte şi echivalează aceste diplome în cadrul Examenului  Naţional de Bacalaureat.

Studenţii pot utiliza aceste diplome în dosarele de mobilităţi universitare internaţionale.

Pentru adulţi, aceste diplome constituie un avantaj în cariera profesională.

Pentru a oferi candidaților posibilitatea de a se acomoda cu condițiile de examinare, Institutul Francez organizează două sesiuni de simulare de examene. Luni, 6 octombrie, Colegiul Național Avram Iancu din Câmpeni va găzdui peste 180 de elevi dornici să se antreneze pentru examen, iar marți, 7 octombrie, la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” din AlbaIulia, vor fi așteptați tot în jur de 100 de potențiali candidați.

Înscrierile pentru examene se fac la Alba Iulia până la data de 22 octombrie, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, catedra de Limbi moderne, Corp C, etaj 1, de luni până vineri, între orele 15.00 – 17.00.

Documentele necesare pentru înscriere:

– fişa de înscriere disponibilă pe site-ul UAB și pe site-ul Institutului francez Cluj

– dovada achitării la bancă a taxei de înscriere la examen (copie după chitanţă)

– copie după carnetul de elev / carnetul de student vizat la zi.

Înscrierile se pot face şi online, la adresa piorasfr@yahoo.fr, cu documentele necesare scanate, în fişier ataşat.

TARIFE

1. Pentru elevi:
– DELF A1 – 120 lei
– DELF A2 – 175 lei
– DELF B1 – 250 lei
– DELF B2 – 275 lei

2. Studenți sau adulți IFC:
– DELF A1 – 185 lei
– DELF A2 – 270 lei
– DELF B1 – 340 lei
– DELF B2 – 375 lei
– DALF C1 – 405 lei
– DALF C2 – 425 lei

3. Pentru adulți:
– DELF A1 – 185 lei
– DELF A2 – 270 lei
– DELF B1 – 385 lei
– DELF B2 – 420 lei
– DALF C1 – 450 lei
– DALF C2 – 470 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax