Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

LUNI și MIERCURI: SIMULAREA probelor scrise la examenul de Bacalaureat 2020, în ALBA. Lucrările, transmise electronic elevilor

Publicat

În contextul măsurilor de suspendarea a cursurilor în învățământul preuniversitar, dar și al recomandărilor Ministerul Educației și Cercetării de a continua procesul educativ în mediul on-line, Inspectoratul Școlar Județean  (IȘJ) Alba a decis să organizeze un exercițiu de simulare a probelor scrise pentru examenul de Bacalaureat în 23 martie (luni) pentru Limba și literatura română și 25 martie (miercuri) pentru Matematică sau Istorie, în funcție de profilul claselor, de la ora 9:00.

UPDATE: 23 – 25 martie: Exercițiu de testare on-line a elevilor din clasele a XII-a. Precizări ale Inspectoratului Școlar Județean Alba

Știrea inițială

Acest exercițiu își propune să ofere viitorilor absolvenți posibilitatea de a-și verifica nivelul de pregătire până în acest moment, dar și să ofere activități care să motiveze elevii în această perioadă de distanțare socială. Participarea elevilor nu este obligatorie.

Subiectele, elaborate la nivelul ISJ Alba, vor respecta modelul oficial, conform OMEN Nr. 4950/2019 din 27 august 2019 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2020, iar conținuturile care vor fi evaluate sunt cele prevăzute în Anexa 2 a OMEC nr. 3.066 din 20 ianuarie 2020.

VEZI și BACALAUREAT 2020: Modele de SUBIECTE și BAREME actualizate pentru examen. Calendar pentru absolvenții de liceu

Subiectele vor fi trimise prin e-mail unităților de învățământ, vor fi preluate de către directori și vor fi transmise, electronic, elevilor. Aceștia vor avea la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva, apoi vor trimite, tot în format electronic, lucrările. Fiecare școală decide dacă va trimite lucrările elevilor în format electronic sau letric profesorilor evaluatori.

În această perioadă, Inspectoratul Școlar Județean Alba sprijină campania MEC #Îmipasă #ȘcoaladeACASĂ și asigură suport profesorilor și elevilor implicați în activitățile de învățare în mediul on-line, a transmis purtătorul de cuvânt al IȘJ Alba, inspector Gabriela Gâlea.

VEZI AICI: BACALAUREAT 2020: Teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Modele de subiecte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax