Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Lupta pentru ”moștenirea lui Hava”, între cei doi viceprimari. Surse din PNL Alba: ”unul va fi susținut, altul exclus”

Publicat

primarie

Lupta pentru ”moștenirea” lui Mircea Hava la primăria Alba Iulia, cu doar câteva luni înainte de alegerile europarlamentare la care va candida acesta, pune pe jar liniștea internă din organizația locală a PNL. Fiecare dintre cei doi viceprimari visează că va conduce orașul în perioada de interimat, până la alegerile locale următoare. Surse de la vârful filialei au declarat pentru Alba24 că partidul îl preferă pe unul dintre ei și este dispus să îl excludă pe celălalt, la nevoie. 

Ambii viceprimari, Voicu Paul, dar și Gabriel Pleșa, sunt membri ai PNL. Însă nu sunt la fel de liberali. Gabriel Pleșa provine din vechiul PNL, iar Voicu Paul din vechiul PDL.

Fiecare dintre ei își dorește să devină primar după ce Mircea Hava va pleca la Bruxelles, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.

În timp ce Gabriel Pleșa mizează pe o competiție internă în partid, sau măcar pe una în Consililul Local Alba Iulia (care va hotărî primarul interimar), Paul Voicu se bazează mai degrabă pe o decizie unilaterală a conducerii partidului, care să îl sprijine pe el.

Se pare că această decizie s-a luat deja în favoarea lui Voicu Paul. Surse de la vârful organizației județene Alba a PNL au declarat pentru Alba24 că ”dacă Pleșa va continua să facă vâlvă pentru această funcție și nu se va potoli, va fi exclus”.

plesa voicu

Situația este similară cu cea de acum aproape doi ani, când Voicu Paul a fost ales președinte al organizației municipale  Alba Iulia a PNL, după ce, ca urmare a unor ”negocieri”, Gabriel Pleșa s-a retras  din competiție.

Vezi și: Paul Voicu – ales președinte… cu o seară înainte! Democrația din PNL Alba Iulia, suspendată de rivalitățile dintre ”vechiul PNL” și ”fostul PDL”

Deși avea atunci un avantaj în fața lui Paul, datorat numărului mai mare de delegați, Pleșa a cedat la presiunea liderilor filialei, iar acest lucru i-a anulat posibilitățile reale de a mai negocia acum.

Cum a înghițit PDL, vechiul PNL

Organizația județeană a PNL seamănă izbitor cu vechea organizație județeană a PDL. Aceiași lideri (cu foarte, foarte puține excepții), același sediu, același mod de funcționare, același mod greoi de comunicare și multe altele.

”Într-o atmosferă sobră, lipsită de entuziasm, conferința municipală a PNL Alba Iulia s-a desfășurat conform unui scenariu trasat de liderii partidului, scenariu rezultat în urma unor negocieri și ”mici” scandaluri consumate cu o seară în urmă. Cele două tabere, respectiv ”vechiul PNL” și ”vechiul PDL” au făcut pace cu costul democrației interne din ”marele PNL”. O soluție mai puțin riscantă, care nu putea pune ”în pericol” micile aranjamente dintre cele două tabere, tranșate la ceasă de seară, de negociatori. Astfel, numărul de candidați a fost același cu numărul de posturi scoase la bătaie, ca urmare a unei decizii luate în cerc restrâns la vârful partidului” scria Alba24 acum doi ani, cu prilejul conferinței municipale a partidului.

”Vechiul” PNL a fost înghițit de ”noul” PNL, iar liderii vechii formațiuni au dispărut în noul context. Acest lucru este și mai evident dacă ținem cont de mandatele din Parlament: senatorul Alexandru Pereș provine din PDL, iar deputații Sorin Bumb, Claudiu Răcuci și Corneliu Olar, la fel. Doar Florin Roman provine din rândurile liberalilor.

Supremația acestui grup în interiorul ”marelui” PNL face ca Voicu Paul să fie preferat lui Gabriel Pleșa, în calitate de interimar pe fotoliul lui Mircea Hava. Chiar dacă surse din PNL Alba spun că  Gabriel Pleșa ar putea fi chiar exclus din partid dacă nu ”se potolește”, de fapt aceasta nu este o practică obișnuită în fostul PDL.

Cel mai probabil, lui Pleșa i se vor propune câteva avantaje care să îl determine să renunțe la pretenția de a ajunge primar interimar și abia apoi, dacă nu va accepta, va fi pus pe liber.

Vezi și: EDITORIAL | Alegerile din marele PNL Alba: nunta în care socrul mare l-a bătut pe vornic

2 Comentarii

2 Comments

  1. albanez

    marți, 29.01.2019 la 21:30

    Hai sa fim seriosi. Cum sa il dea afara din partid pe Plesa cand toata lumea stie ca este o imagine a PNL-ului in Alba?

  2. Raul

    marți, 29.01.2019 la 22:09

    Iar ați luat-o peneliștilor de la PDL-iști . Oricum voi sunteți #rezist.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019. Va cânta piesa „On a Sunday” la concursul de la Tel Aviv

Publicat

Ester Peony

Ester Peony cu piesa „On a Sunday” va reprezenta România la Eurovision 2019, concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv. Show-ul selecţiei naţionale s-a desfăşurat duminică seara, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Ester Peony cu piesa „On a Sunday” (65 de puncte), Bella Santiago cu „Army of Love” (50 de puncte) […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi acuzaţii de practici ilegale: intervenţii estetice la coafor. Colegiul Medicilor a sesizat Poliţia

Publicat

sweet-estetix

O clinică de înfrumuseţare a fost reclamată la Poliţie pe motiv că ar face intervenţii estetice, precum injectarea buzelor și a pomeților, cu acid hialuronic, într-un coafor. Reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava spun că s-au sesizat după ce au văzut mai multe reclame în mediul online prin care un coafor promova găzduirea unui tur naţional. La […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: EUROVISION ROMANIA 2019, finala. Va fi votată piesa pentru participarea la concursul din luna mai

Publicat

finala eurovision romania 2019

Reprezentantul României la Eurovision 2019 şi piesa prezentată în acest concurs ce se va desfăşura în luna mai, la Tel Aviv, vor fi votate duminică, în cadrul show-ului selecţiei naţionale. Spectacolul de la Sala Polivalentă din Bucureşti va fi transmis în direct la TVR 1, TVR Moldova, TVRi, TVR HD şi online, pe TVR+, duminică, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

IGPR: Zeci de maşini cu defecţiuni tehnice majore, oprite în trafic. Aproape 6000 de amenzi date şoferilor, în 2 zile

Publicat

actiune politia RAR

Polițiștii și specialiștii R.A.R. au verificat în trafic, în două zile, peste 10.000 de autovehicule. Pentru defecțiuni la sistemele de frânare, direcție, iluminare sau alte nereguli care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, polițiștii au aplicat peste 5.700 de sancțiuni. Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 120 au fost pentru deficiențe ale sistemului de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate