Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Lupte interne în USR PLUS pentru funcția de subprefect de Alba. Declarații dure ale Cosminei Mariș: Vreau șanse corecte

Publicat

USR PLUS Alba nu reușeste să numească un nou subprefect de Alba, iar reprezentanții formațiunii ezită să comunice cu presa pe acest subiect, pe fondul unor neînțelegeri interne.

Se pare că în partid există mai multe curente, grupate în jurul principalilor lideri și că fiecare dintre acestea încearcă să obțină cât mai multă influență.

În ultimele zile, mai multe nume din interiorul USR PLUS au fost vehiculate pentru această funcție. Printre acestea, și cel al Cosminei Mariș.

Aceasta a transmis marți pe adresa redacției un comunicat de presă în care confirmă că s-a înscris în competiția internă pentru acest post și vorbește deschis despre problemele din interiorul formațiunii.

Reamintim că fostul subprefect Viorel Rașcovici a fost nevoit să părăsească funcția din cauza unor acuzații serioase legate de studiile sale și de utilizarea unor diplome neacreditate pentru a primi suplimentar sporuri din partea IPJ Alba, unde fusese angajat anterior, ca șef de post.

Anterior lui Rașcovici, USR PLUS făcuse o altă nominalizare, și aceea cu probleme.

Principalele declarații ale Cosminei Mariș:

”După cum cred că știți, m-am înscris, de mult timp, în competiția internă din USR PLUS pentru postul de subprefect al județului Alba.

Am ajuns, de fiecare dată, pe lista scurtă, după votul colegilor mei, iar mulți dintre ei au avut încredere în profesionalismul meu.

Am pierdut mereu nominalizarea și încep să cred că mă regăseam pe acea listă pentru că dădeam bine în simularea egalității de șanse.

Din păcate, puțini dintre colegii mei bărbați au avut răbdarea și interesul să îmi analizeze dosarul profesional, dar mai ales să îmi citească CV-ul.

Acum, candidez din nou pentru funcția de subprefect de Alba. Nu candidez din orgoliu, ci pentru principiile și valorile care i-au determinat pe mulți români să creadă în USR și în PLUS.

Am sperat și sper că putem face politică promovând bunul-simț, corectitudinea, meritocrația interesul comunității și al cetățenilor.

USR PLUS a greșit nominalizând persoane care nu reprezintă valorile pentru care noi luptăm. Pentru acest lucru presa și opinia publică ne-a taxat pe bună dreptate.

În rândul colegilor și simpatizanților noștri s-a instalat dezamăgirea și neîncredere. Îmi asum și eu aceste greșeli, dar mai ales îmi asum faptul că nu am reacționat și nu am vorbit mai repede.

Îmi asum greșeala de a nu lupta cu toate forțele pentru principiile și valorile în care cred și care sper că sunt în continuare cele care ghidează USR PLUS.

Candidez pentru funcția de subprefect pentru că știu că pot îndeplini cu onoare și profesionalism această funcție de demnitate publică.

Candidez pentru că știu că am pregătirea și experiența necesară, dar, mai ales, candidez pentru a reclădi încrederea cetățenilor în funcția publică și în oamenii care ocupă funcții publice.

Noul subprefect trebuie să fie un om cu studii juridice și cu experiență în administrație sau în instituții publice.

Am strigat în stradă de multe ori „Fără penali în funcții publice”, dar poate era nevoie ca la acest slogan să adăugăm și „Fără neprofesioniști în funcții publice”.

Nu voi accepta niciodată ca în politică, pentru interese sau metehne vechi, dar împrumutate de oameni noi, să plec capul și să accept lipsa de respect.

Nu voi accepta ca eu sau colegele mele să fim folosite doar că dăm bine pe liste, dar să nu avem un cuvânt serios de spus.

Nu voi accepta să nu avem dreptul la competiții interne corecte bazate pe meritocrație.

Voi încheia mesajul meu cu un apel public către conducerea națională a USR PLUS și către cei doi copreședinți, Dan Barna și Dacian Cioloș: vă rog să începeți să reconstruiți încrederea în USR PLUS susținând competiția internă corectă în partid, meritocrația, profesionalismul, principiile și valorile democratice autentice.

Vă rog să îi acordați Cosminei Mariș, femeie și om nou în politică, șansa de a participa la o competiție corectă și de a fi evaluată pe baza competențelor și pregătii profesionale.

Vă rog să acordați seriozitate alegerii noului subprefect de Alba, funcție care, din păcate, a fost decredibilizată în ultima perioadă din cauza greșelilor noastre politice.

Am încredere că valorile care ne-au unit, atât în PLUS, cât și în USR, sunt reale și vă asigur că eu voi fi mereu unul dintre oamenii care va lupta pentru respectarea lor” a transmis Cosmina Mariș.

Cine este Cosmina Mariș

Cosmina Mariș este din Alba Iulia, este căsătorită și are un băiețel, în vârstă de 7 ani.

Cosmina Mariș este licențiată în Drept și în Asistență Socială, studii completate cu un master în ,,Managementul serviciilor publice” și un curs post-universitar privind abuzurile și exploatarea copilului.

În prezent, Cosmina Mariș este inspector în cadrul Agenției Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, având o experiență de aproape 15 ani într-o structură din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. dsd

    marți, 18.05.2021 at 13:55

    te doare capul……..

  2. pilu

    marți, 18.05.2021 at 14:19

    Oricum, in USR-ul asta tot papusarul sef (oare cate stele o avea ?) are ultimul cuvant, si tot un neicanimeni va fi numit. Ca asa e la ei, unii de fatada si alti vin din subteran, fara rusine. Cum a mai fost si probabil va fi. Oricum, pana la viitoarele va descalificati de tot.

  3. Altul

    marți, 18.05.2021 at 14:30

    Duduia se smiorcăie pe la colțurile tarabei lui Ban Darna, doar doar va prinde și ea vreun zgârci de la ospățul puterii. E orientată și voluntară, o adevărată Mița Baston de stil nou. Să fie cu noroc la ceea ce năzuiește….

  4. Altul

    marți, 18.05.2021 at 14:40

    Încă ceva pentru plusereii de Alba : la viitoarele alegeri, din partea mea și a altora ca mine, pas. Toată miorlăiala asta împotriva corupăciunii mioritice, tot vodevilul ăsta de piață pe care îl tot arătați la ăia care mai cască gura la voi, vă duc fix la locul unde odihnesc Tăriceanu și Ponta.

  5. pilu

    marți, 18.05.2021 at 16:00

    Revin. Am ”pregatirea si experienta necesara”. Unde, in MAI ?. Acolo unde se intampla cele mai rusinoase lucruri, pe care le gasesti in n articole pe toate site-urile. Mai sa fie ! Apropos, esti cumva nora celui cu hotel pe str. Viilor si cu o locatie in constructie langa La Conac ? S-ar deduce multe in acest caz.

  6. Dany

    marți, 18.05.2021 at 20:08

    Da… o adevărată profesionista ce sa spun. Unde a făcut studiile universitare? Cumva la Alba? Dacă da … clar este o profesionistă. Doamne ferește de asa specimene

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax