Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu: nu este oportun. Nu mai suntem în pandemie

Publicat

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu consideră oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Spune că nu mai suntem în pandemie, să fie necesare astfel de măsuri.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână.

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Ce spune premierul Ciolacu

Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.

Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vă anunț că nu mai suntem în acea etapă”, a transmis premierul.

Reamintim faptul că micii comercianți au cerut Guvernului să interzică funcționarea market-urilor, supermarket-urilor și hipermarket-urilor, în weekend.

Propunerea legislativă venită din partea reprezentanților micilor comercianți a fost făcută guvernului marți, 19 martie.

Mai mulți reprezentanți ai comercianților și micilor comercianți au fost la o întâlnire cu Marcel Ciolacu. La întâlnire a fost prezent și ministrul Agriculturii, Florin Barbu și și ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu.

Cererea a venit în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a anunţat că plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază să fie prelungită până la 31 decembrie 2024.

Acesta a precizat că măsura este una justificată, până când inflația va ajunge sub 5% la sfârșitul anului.

Citește și Închiderea supermarketurilor în weekend: Ce spune ministrul Agriculturii. Cum e în alte țări

Nici ministrul Agriculturii, Florin Barbu, nu a fost de acord cu propunerea ca supermarketurile hipermarketurile să fie închise sâmbăta şi duminica pentru a avantaja micii proprietari de magazine de cartier.

Potrivit acestuia, asemenea restricții există în câteva țări europene, însă sunt aplicate doar duminica. În afară de Austria, acestea sunt Germania, Grecia, Polonia și Slovenia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax