Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Maghiarii din Transilvania, cea mai pro-rusă comunitate din România. Ce cred ungurii despre Putin și invazia din Ucraina

Publicat

tinutul secuiesc

Marea majoritate a maghiarilor din Transilvania a devenit pro-Putin, arată o serie de sondaje citate de Transtelex.

Publicația notează că „mesajele populiste și conținutul antioccidental generat artificial câștigă tot mai mult spațiu în rândul maghiarilor din Transilvania”.

„Românii au încredere în UE, în Occident, în Statele Unite; maghiarii transilvăneni în Viktor Orbán și în guvernul Fidesz”, rezumă Transtelex, citată de G4Media.

Această situație provine din faptul că, în rândul maghiarilor, comunicarea despre război a fost complet dominată de mass-media publică maghiară, total aservită lui Viktor Orban.

Potrivit acestor sondaje comentate de politologul Tibor Toró, doar 25% dintre cetățenii din județele domintate de populație maghiară au considerat că Putin și Rusia sunt responsabili pentru războiul din Ucraina

53% au spus că Ucraina și NATO sunt de vină pentru izbucnirea conflictului armat, deoarece Ucraina a devenit prea apropiată de NATO.

Rezultatele sunt în totală contradicție cu opinia publică românească, în condițiile în care 74% dintre români consideră Rusia responsabilă pentru război și doar 16% dau vina pe Ucraina și NATO.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax