Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia renunță la protest. De când reiau judecarea tuturor dosarelor de pe rolul instanței

Publicat

Magistrații de la Curtea de Apel Alba Iulia renunță la forma de protest aplicată din 20 iunie și reiau judecarea tuturor dosarelor aflate pe rolul instanței.

”Astăzi, 4 septembrie 2023, a avut loc Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia, pentru analizarea evoluției demersului legislativ referitor la modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

Adunarea generală a judecătorilor a hotărât suspendarea, începând cu data de 5 septembrie 2023, a formei de protest stabilită în 20 iunie 2023 și reluarea judecării tuturor cauzelor aflate pe rolul instanţei.

Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia vor urmări evoluția procesului legislativ și, în funcție de stadiul acestuia, va fi convocată o Adunare generală a judecătorilor pentru a hotărî dacă se impune adoptarea unor noi măsuri”, se arată într-un comunicat al instanței.

Reamintim că Adunarea generală a judecătorilor a hotărât, în 20 iunie, adoptarea unei forme de protest constând în amânarea cauzelor aflate pe rolul instanţei, cu excepţia cauzelor cu caracter urgent, începând cu data de 21 iunie 2023 și până la adoptarea unei soluții legislative care să respecte statutul constituțional al magistraților, garanțiile constituționale precum și principiul previzibilității.

Acum a fost anunțată suspendarea acestei forme de protest.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate