Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

MAI, imagini cu pompierii eroi care s-au oferit voluntari să lupte cu focul în Grecia. Printre ei și Radu Botezan de la ISU Alba

Publicat

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat o serie de poze cu pompierii români care intervin pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Grecia. „În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre Bucureşti, unde se forma convoiul cu destinaţia Grecia.

Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze”, mai arată sursa instituţia.

Vezi și VIDEO: ”Dragi frați români, nu vom uita niciodată ajutorul vostru!” Populația din Grecia, impresionată de pompierii români

„Vă rugăm share! Chiar merită să fie cunoscuţi!

Ei sunt:

– Ştirbu Alexandru, 36 ani, pompier din Buzău;

– Ioniţă Marian, 32 ani, pompier din Dâmboviţa;

– Stănilă Marian, 36 ani, pompier din Dâmboviţa;

– Botezan Radu, 30 ani, pompier din Alba;

– Radu Laurenţiu, 46 ani, pompier din Dâmboviţa;

– Liviu Comăneanu, 32 de ani, pompier din Bucureşti.

Ei sunt doar 6 dintre pompierii români care s-au oferit voluntari pentru a merge să stingă incendiile din Grecia.

Joi, în jurul orei 11.00, au fost anunţaţi:

– Cine se oferă voluntar pentru a merge în Grecia? Aţi văzut incendiile de acolo. Au nevoie de ajutor.

– Se pleacă acum? Avem timp să mergem acasă să ne anunţăm familiile?

– În seara aceasta trebuie să fim la Bucureşti, unde se formează convoiul care va pleca mâine, în Grecia. În total, vor fi 108 pompieri. Timpul este foarte scurt, vă rugăm să vă grăbiţi!

În doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre Bucureşti, unde se forma convoiul cu destinaţia Grecia. Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze.

Vezi și Trei pompieri din Alba, într-o nouă misiune de stingere a incendiilor din Grecia. Din România pleacă în total 142 de salvatori

Pozele sunt de astăzi, într-o clipă de răgaz! Tuturor celor 108 pompieri români aflaţi în Grecia: Să vă întoarceţi sănătoşi acasă! Vă salutăm cu respect şi ne mândrim cu voi!”, arată postarea de duminică pe pagina de Facebook a MAI.

YouTube video

Pompierii români au intervenit duminică în prima misiune la incendiile din Grecia, în zona Spathari, anunţă IGSU. La această misiune vor participa în primă fază 35 de subofiţeri care încadrează 6 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi 2 cisterne.

Alături de ei au fost 4 ofiţeri români, însărcinaţi cu dublă responsabilitate, coordonarea primului modul de intervenţie, respectiv menţinerea unei legături permanente cu ofiţerul elen delagat în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

Sotiris Dimitropoulos/Eurokinissi via REUTERS

Peste 100 de pompieri din România au plecat în Grecia, pentru a-și ajuta colegii eleni în lupta cu incendiile devastatoare ce au loc pe teritoriul țării. Printre ei și un pompier din Alba Iulia, căpitanul Radu Botezan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax