Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mai multe spitale primesc bani pentru aparatura de tratament al cancerului. 200 de milioane euro de la Banca Mondială pentru reţeaua de radioterapie

Publicat

Dotarea mai multor centre şi spitale cu aparatură medicală necesară în tratamentul cancerului va posibilă după ce Banca Mondială a alocat 200 de milioane de euro pentru realizarea reţelei de radioterapie din România. Anunţul a fost făcut joi de preşedintele Comisiei de Oncologie de pe lângă Ministerul Sănătăţii.

Alexandru Irimie a declarat că, în prezent, accesul pacienţilor la radioterapie la nivel naţional este destul de mic, de 30 – 35 la sută, faţă de 70 – 80 la sută cât este la nivel european.

„Resurse financiare ar trebui alocate pentru reţeaua de radioterapie. Noi am făcut un program de radioterapie la nivel de ţară, el este împărţit pe marile centre, pe diverse centre de niveluri diferite. Din câte ştiu, Banca Mondială a alocat suma de 200 de milioane de euro, care va ajuta la implementarea acestei reţele. La această oră, accesul la radioterapie la nivel de ţară este destul de mic, de 30 – 35 la sută, faţă de 70 – 80 la sută cât este la nivel european. Banii urmează să intre în procesul de achiziţionare a aparaturii pentru reţeaua de radioterapie. Cred că în doi-trei ani vom fi acoperiţi la nivel naţional din punctul de vedere al radioterapiei”, a spus Irimie.

Potrivit acestuia, reţeaua va cuprinde cele trei institute de oncologie din România, de la Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti, centrele universitare mari, precum Craiova, Târgu Mureş, Timişoara, dar şi centre mai mici şi spitale.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, declara, în mai, la Sibiu, că programul naţional de radioterapie va intra în vigoare din toamnă, afirmând că „nu se poate trece” peste faptul că bolnavii aşteaptă „câte trei-patru luni”.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax