Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

UPDATE: Mai mulţi bani pentru profesori şi medici, dar şi majorarea punctului de pensie, la vot final în Parlament. Proiecte pentru creşteri de venituri

Publicat

dep

camera deputatilor Majorarea veniturilor pentru medici şi profesori intră la vot final, luni, la Camera Deputaţilor. La Senat, se decide asupra creşterii punctului de pensie.

UPDATE: Parlamentul a adoptat proiectele de lege privind majorările de venituri şi punctul de pensie.

Salariul de bază din învăţământ ar urma fie mărit cu 15 la sută, de la 1 ianuarie 2017. Cu 25 de procente ar creşte şi salariul de bază de încadrare, pentru personalul Casei de Asigurări de Sănătate, din luna decembrie.

În plus, plata sporurilor pentru personalul medical s-ar putea face la nivelul acestui an, şi nu la nivelul din 2009. De asemenea, vor fi măriri cu 15 la sută şi pentru angajaţii din sistemul de asistenţă socială.

La Senat, se va da votul final pentru actul normativ care prevede creşterea punctului de pensie la 40 la sută din venitul mediu brut, din ianuarie 2017, şi la 45 la sută, din iulie anul viitor. Proiectul a primit raport favorabil în Comisia de Muncă.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax