Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mai mulți deținuți ai Penitenciarului Aiud au fost în vizită la Alba Iulia, la Catedrala Încoronării, de Sfântul Ilie

Publicat

Mai mulți deținuți ai Penitenciarului Aiud au fost în vizită la Alba Iulia, la Catedrala Încoronării. Este vorba despre un proiect în care deținuții care execută pedepse la regim deschis primesc diverse recompense și sunt implicați în activități. 

Vizita la Catedrala Încoronării din Alba Iulia a avut loc sâmbătă, 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

”Este vorba despre nouă persoane private de libertate, custodiate la Penitenciarul Aiud și clasificate la regimul deschis care au participat la slujba Utreniei și la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, oficiate la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Aceștia s-au închinat icoanelor făcătoare de minuni aflate spre cinstire în locașul de închinare, ascultând, la momentul rânduit, cuvântul de învățătură rostit de către părintele protos. Nicolae Ceobanu, slujitor la Altarul Catedralei arhiepiscopale.

La final, părintele lect. univ. dr. Oliviu Botoi, cadru diactic universitar și consilier cultural în cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, le-a vorbit deținuților despre adevărata libertate.

De asemenea, tot în această zi, persoanele private de libertate au avut prilejul de a vizita studioul de emisie al postului Radio Reîntregirea, patronat de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.

Activitățile Sectorului Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului cu regim de maximă siguranță Aiud au ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială, contribuind la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare socială facilă. Menționăm că beneficiarii acestor pelerinaje inedite sunt persoane private de libertate care participă frecvent la programul liturgic al capelei unității și care prestează activități lucrative în folosul penitenciarului din Aiud”, au transmis reprezentații Arhiepiscopiei într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gelu stoian

    sâmbătă, 20.07.2024 at 16:13

    Gluma : Mai usor era sa mearga Sf. Ilie la penitenciarul din Aiud .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate