Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Mai mulți ofițeri BCCO Alba cercetați de Direcția de Control Intern din IGPR. Comisarul sef Florescu: ”Se verifică sesizarea unui cetățean”

Publicat

În urma unei ”sesizări făcută de un cetățean” cu privire la comportamentul unor ofițeri de la BCCO Alba Iulia, o comisie de la Direcția de Control Intern din subordinea IGPR a fost prezentă luni la Alba Iulia. Potrivit comisarului șef BCCO Alba Iulia, Gabriel Florescu, de la București au venit doi angajați ai direcției pentru a efectua verificări.

O comisie de la Direcția Control Intern din subordinea IGPR s-a aflat luni la Alba Iulia pentru a efectua verificări, asta după ce la Bucureşti s-a primit o sesizare de la un albaiulian referitoare la câţiva ofiţeri ai BCCO Alba Iulia.

Potrivit comisarului şef Gabriel Florescu, comisia a venit pentru a verifica sesizarea primită şi nu pentru a cerceta munca angajaţilor şi nici pentru a-i cerceta disciplinar.

„Nu este vorba despre o verificare a activităţii, ci este o sesizare, venită de la un cetăţean din Alba Iulia, care urmează să fie verificată. Au venit doi lucrători de la Inspecţia Internă pentru a efectua verificări, se vor trage concluzii. Asta nu înseamnă că se fac cercetări în legătură cu lucrătorii BCCO sau cu munca acestora”, a declarat comisarului șef Gabriel Florescu.

Reamintim că mai mulţi ofițeri  și-au manifestat susţinerea fostului şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, care, la vremea respectivă, era cercetat în stare de arest preventiv de DIICOT sub acuzaţia de favorizarea unei grupări infracţionale specializate în evaziune fiscală.

Berbeceanu a stat în arest preventiv timp de o lună, timp în care mai mulți susținători au inițiat o mișcare care a militat pentru cercetarea comisarului în stare de libertate. În 26 noiembrie Înalta Curte s-a pronunţat la recursul formulat de acesta privind hotărârea Curţii de Apel Bucureşti prin care comisarului îi fusese prelungit mandatul de arestare preventivă până în 22 decembrie. După eliberarea din arest, Berbeceanu a declarat că-şi va dovedi nevinovăţia. “Transmit colegilor mei de la Crimă Organizată să fie aşa cum îi cunosc, orice s-ar întâmpla să nu lase capul jos. Niciodată demnitatea nu o să poată să ne-o ia nimeni” declara, anul trecut, comisarul.

De asemenea, în noiembrie 2013, la solicitarea ziarului Alba24.ro, Inspectoratul General al Poliției Române a transmis un comunicat prin care declara oficial că niciun polițist nu este și nu a fost cercetat disciplinar pentru susținerea comisarului-șef Traian Berbeceanu.

Citeşte şi Comisarul BERBECEANU va fi cercetat în LIBERTATE: Înalta Curte a pronunţat sentinţa în cazul arestării preventive. Precizări de la IGPR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax