Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Mai puţine femei şomere decât bărbaţi: Alba, pe locul 11 în topul şomajului la această categorie

Publicat

„Lupta” dintre femei şi bărbaţi, respectiv rolul acestora în societate reprezintă un subiect intens dezbătut. Chiar dacă integrarea femeilor pe piaţa muncii s-a realizat destul de târziu în istorie, acestea au demonstrat că pot să depăşească dezavantajele timpului şi să urce pe scara socială. O analiză realizată pe această temă arată că femeile reuşesc să îşi găsească mai repede un loc de muncă decât bărbaţii. În luna mai a acestui an, numărul şomerilor a fost de 453.067 de persoane, din care femeile însumau 193.370. Vorbim deci de un procent 42,7% din totalul şomerilor.

La nivelul judeţului Alba, analiza realizată de econtext arată că numărul femeilor şomere este în continuare destul de ridicat, dar nu reuşeşte să îl depăşească pe cel al bărbaţilor. Vorbim aşadar de 5.851 de femei din Alba care se aflau, în luna mai, în căutarea unui loc de muncă. În topul judeţelor realizat în funcţie de ponderea femeilor aflate în şomaj, Alba este poziţionat pe locul 11 din 42.

Astfel, în luna mai a a cestui an, la nivelul judeţului erau în total 13. 205 şomeri, din care doar 5.891 erau femei, deci un procent de 44,6%.

La nivelul ţării, din datele Institutului Naţional de Statistică (INS) reiese că populaţia României era, în 2009, de 21.469.959 de persoane, din care 11 milioane erau femei, adică un procent de 51,3%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax