Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Festivalul internațional literatură umoristică şi caricatură„Alb–Umor” la Alba Iulia, ediția a IV-a

Publicat

În perioada 7-9 iunie, județul Alba va fi loc de întâlnire pentru umoriști și caricaturiști din țară și străinătate, participanți la cea de-a IV-a ediție a Festivalului internațional literatură umoristică şi caricatură„Alb–Umor”. Evenimentul va fi din nou onorat de prezența maestrului Ștefan Popa Popa’s, românul intrat în celebra carte a recordurilor, care a întrecut calculatorul în rapiditatea realizării caricaturilor.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 7 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 16.00, cu participarea președintelui Uniunii Epigramiștilor din România, George Corbu.

„Continuăm și în acest an, în județul Alba, o manifestare culturală de elită, ce face parte din programul Consiliului Județean Alba de promovare a culturii de calitate.

Festivalul a fost gândit astfel încât să acopere mai multe zone ale județului. Vom avea deci lecturi publice, expoziții de caricatură și fotografie umoristică nu doar în Alba Iulia ci și în Sebeș și Ighiu.

În premieră, în acest an, festivalul va cuprinde și un moment dedicat parteneriatului nostru cu raionul Ialoveni din Republica Moldova, un foarte bun umorist din Ialoveni participând la festivalul nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

 

Pe parcursul ediției din acest an a „Festivalului Alb-Umor”, studenții Academiei Popa’s vor realiza caricaturi la minut pentru publicul prezent la expozițiile din Alba Iulia, Sebeș sau Ighiu. De asemenea, vor avea loc lansări de carte, fiind prezentate publicului lucrări apărute sub semnătura lui Nicolae Mereacre din Republica Moldova și a jurnalistului Dorel Lazăr din Aiud.

Festivitatea de premiere și gala laureaților va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, sâmbătă, 8 iunie, cu începere de la ora 17.00.

Evenimentul este Organizat de către Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”, Uniunea Epigramiștilor din România și Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România și are ca parteneri Filiala Alba-Hunedoara a U.S.R., Fundaţia Popa’s și Casa de cultură a sindicatelor Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax