Contacteaza-ne si pe
Publicitate

Uncategorized

REZULTATE BAC în ALBA. Peste 1.000 de candidaţi au susţinut sesiunea a doua. 10 elevi au fost eliminaţi din sălile de examen

Publicat


elevi

Candidaţii care au susţinut sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat au aflat luni rezultatele la probele scrise. Au putut depune contestaţii în cazul în care au fost nemulţumiţi de notele primite, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale. Pentru examenele de săptămâna trecută au fost înscrişi 1.341 candidați din Alba, cei mai mulți la Limba şi literatura română şi au fost prezenţi în săli doar 1.108. Pentru că au încercat să copieze sau le-au sunat telefoanele în sală, 10 candidaţi au fost eliminaţi din examen.

Rezultatele la sesiunea a doua de Bacalaureat 2013 vor fi afişate AICI şi AICI.

UPDATE: Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale, duminică, până la ora 18.00, au fost centralizate peste 63,9% dintre rezultatele parţiale, înainte de contestații, ale examenului de Bacalaureat 2013, sesiunea august- septembrie.

Potrivit rezultatelor parţiale centralizate până la ora 18.00, duminică, doar 21,1% dintre candidaţi la nivel naţional au obţinut media de promovare a examenului (cel puţin 6).
Afişarea rezultatelor la centrele de examen se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestațiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Soluţionarea contestaţiilor este programată în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 5 septembrie.

Un număr de 848 elevi din Alba au fost așteptați să dea examen luni, pentru prima probă scrisă de Limba şi literatura română. Dintre aceştia, doar 733 au fost prezenţi în săli. Trei candidaţi au fost eliminați din examen, deoarece au fost prinși în timp ce încercau să copieze.

Proba pentru Limba Maternă (maghiară) a fost organizată pentru 14 candidaţi.

Miercuri, 713 candidaţi din Alba au susţinut proba scrisă obligatorie de profil. S-au înscris 802 candidaţi la Matematică și 66 la Istorie. Patru elevi au fost eliminați din sălile de examen de la Colegiul „Avram Iancu” din Cîmpeni din cauză că le-au sunat telefoanele mobile.

Vineri, la proba la alegere a profilului și specializării, din 673 candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 635. Pentru această ultimă probă s-au înscris la Biologie 412 elevi, la Geografie 184, 63 la Fizică şi 10 la Informatică. La Chimie organică au fost trei candidaţi, iar la Sociologie, doar unul. Doi tineri din zona Cîmpeni au fost prinși cu handsfree și au fost eliminați din sală, iar unui candidat din Sebeș i-a fost descoperit telefonul în buzunar. Cei doi elevi de la Cîmpeni nu vor mai avea voie să susțină anul viitor examenul de bacalaureat.

Ca şi la sesiunea din vară, elevii care s-au prezentat pentru susţinerea probelor scrise au fost supravegheați video și au avut voie să intre în săli doar cu pixul.

Cele patru centre de examinare au fost organizate la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centru de evaluare este la Colegiul Național „Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

24,6% din elevi au obținut calificativul „experimentat” la proba orală de Limba și Literatura Română

Pentru primul examen de evaluare a competențelor la Limba și Literatura română s-au înscris un număr de 279 de elevi din Alba, din care au fost prezenți 240.

Potrivit inspectorului școlar Dan Cherecheș, un procent de 34% au obținut calificativul mediu, 41,4% avansat și doar 24,6% experimentat.

La evaluarea competențelor digitale, doar 1,7% din cei peste 250 de elevi au reușit să obțină calificativul experimentat. Cei mai mulți, un procent de 43,7% au obținut mediu, 37,8% sunt începători iar 14,2% avansat. Un procent de 5,46% nu au primit certificat întrucât nu au depășit baremul de 11 puncte.

La prima sesiune de Bacalaureat 2013, promovabilitatea în Alba, după contestaţii a fost de 63,41%. Vezi AICI rezultatele din sesiunea de vară.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

LIVE: BEST of BUSINESS 2019. Firmele cu contribuție semnificativă la economia județului, premiate de Consiliul Județean Alba

Publicat

Companiile care au avut o contribuție semnificativă la economia judeţului Alba sunt premiate de Consiliul Judeţean Alba, în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a evenimentului „Best of Business”. Autoritatea județeană recunoaște astfel și evidenţiază performanţele obţinute de agenţii economici cu capital românesc şi străin din industrie, construcţii, servicii şi agricultură din judeţul Alba. Evenimentul reuneşte […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până DUMINICĂ. Vin ploi și ninsori. Prognoza meteo de weekend, 13-15 decembrie

Publicat

sereanu

Vremea se încălzește ușor la finalul acestei săptămâni în județul Alba. Temperaturile maxime vor fi de 8-9 grade Celsius, însă sunt anunțate și câteva ploi  la șes și ninsori la munte. Se mai înseninează, duminică. La munte, temperaturile maxime vor fi de 4 grade la Oașa și 5 grade la Arieșeni. Vă prezentăm condiții meteo […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Florea Grup se extinde la nivel naţional printr-o investiţie de 10 milioane de euro. În 2020 va inaugura a doua fabrică

Publicat

Compania Florea Grup a demarat anul acesta lucrările la fabrica din Strejnicu, jud. Prahova. După ce în vara anului 2017, s-a lansat brandul Florea Pavaje, prin inaugurarea celei mai moderne fabrici de prefabricate din Transilvania, compania albaiuliană își va extinde activitatea și în zona de sud a țării, devenind astfel un jucător important la nivel […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cresc TARIFELE pentru ridicarea gunoiului la Alba Iulia. Cât va costa acest serviciu, de la 1 ianuarie 2020

Publicat

pubele polaris

Începutul anului 2020 va veni cu noi scumpiri la Alba Iulia. Dacă săptămâna trecută primăria anunța că, deocamdată, nu se majorează tarifele pentru ridicarea gunoiului din oraș, acum se propune creșterea acestora din 1 ianuarie. Motivul invocat este majorarea taxei pe economia circulară, de anul viitor, care va fi de 80 de lei/tonă. Proiectul intră […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate