Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Majorare pensii 2024: Punctul de pensie va crește la o valoare record anul viitor. Cum se face calculul

Publicat

Majorare pensii 2024: Punctul de pensie va ajunge la o valoare record anul viitor, cu condiția ca Guvernul să își respecte propria lege. 

Guvernul va trebui să mărească semnificativ pensiile de la 1 ianuarie 2024, potrivit legii. Această creștere va avea un impact considerabil asupra bugetului de stat. 

Legea spune că punctul de pensie se va majora cu aproximativ 16,6% începând cu 2024, ajungând la suma de 2.081 de lei.

Citește și Noua lege a pensiilor va fi gata până la finalul acestui an. Când începe recalcularea și cât va fi punctul de pensie

În prezent, punctul de pensie este de 1.785 de lei, potrivit informațiilor oficiale de pe siteul Caseni Naționale de Pensii.

Majorarea se bazează pe prevederile legale care stipulează că punctul de pensie va fi ajustat anual cu 100% din rata inflației, la care se va adăuga 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut înregistrat în anul precedent.

Calculul arată că punctul de pensie va trebui să ajungă la 2.081 de lei.

Totuși, deși legea este clară, la nivel guvernamental se discută despre etapizarea majorării pensiilor: o majorare de la 1 ianuarie și o alta de la 1 septembrie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 31.08.2023 at 11:52

    La ce te poţi aştepta de la nişte proşti fără nici o calificare ? Promisiuni, la fel cum s-a întâmplat şi anul ăsta. Pensiile speciale sunt obiectivul lor, că ăia le fac necaz, nu truditorii.

  2. Elena

    marți, 10.10.2023 at 17:43

    Promisiuni fac guvernanții zilnic nenumărate mai multe decit au fire de par .Azi spune și susține,,pe cuvint,, o promisiune miine întoarce și schimba mai des ca lenjeria.,,Minciuni și fraze-I totul,de dinții inventate, Ca cu a lor putere sa ne subjuga n jug,,.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax