Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie în instanță: Majorarea cu 63% a tarifelor de salubritate la Aiud, ILEGALĂ. Consilierii PDL spun că firma va da banii înapoi cetățenilor

Publicat

oana badea Prin sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia în 9 septembrie, de respingere a recursului formulat de firma de salubritate “Greendays” din Aiud, a rămas în vigoare decizia de anulare a hotărârii de Consiliu Local prin care au fost majorate tarifele cu 63%. Anunţul a fost făcut de grupul de consilieri PDL din Aiud, care susţin că “firma va fi obligată să restituie fiecărui aiudean sumele încasate necuvenit”.

Este vorba despre procesul în contencios administrativ deschis în octombrie 2013 de consilierii locali Oana Badea, Tiberiu Buduşan, Vasile Vultur, Iosif Bradea şi Molnar Gheza (care, între timp şi-a pierdut funcţia) împotriva Primăriei Aiud, Consiliului Local Aiud şi firmei “Greendays” din Portugalia, care a preluat serviciul de salubritate în oraş.

Obiectul acestuia a fost hotărârea Consiliului Local din iulie anul trecut, de majorare a prețului pentru serviciul de salubrizare cu 63%.

Prin procedura de contencios administrativ am solicitat suspendarea majorării până la pronunțarea pe fond și apoi anularea hotărârii de Consiliu Local care a decis majorarea cu 63% tarifele serviciului de salubrizare”, a declarat la vremea respectivă, consilierul local Oana Badea.

„Am demonstrat că hotărârea a fost luată în condiții de nelegalitate”, a mai declarat atuci Badea, referindu-se la faptul că unul dintre consilierii PNL, Florian Oprița, este consilier al directorului firmei de salubritate din Aiud, Greendays și s-a abținut la vot prin ridicarea mâinii, în loc să anunțe la începutul ședinței că se va abține, din motiv de incompatibilitate.

Joi, într-un comunicat de presă, consilierii PDL de la Aiud transmit că, în calitate de primă instanţă, “Curtea de Apel Alba Iulia a constatat încalcarea prevederilor Legii 215/2001 şi a respins recursul” formulat de “Greendays” SA, sentinţa fiind definitivă. Astfel, rămâne în vigoare decizia administrativă nr. 331/CAF/2014 emisă de către Tribunalul Alba, sectia de Contencios Administrativm, prin care “ s-a dispus anularea Hotăraârii nr.135/10.07.2013 a Consiliului Local Aiud, hotăraâre care prevedea majorarea tarifelor de salubritate cu 63%”.

Ma mult decât atât, consilierii PDL susţin că “acum, S.C. Greendays, va fi obligată să restituie fiecărui aiudean sumele încasate necuvenit, modalitatea de restituire urmând a fi stabilită după primirea oficială a sentinţei”.

Motivul pentru care serviciul de salubrizare a fost scumpit cu 63% anul trecut la Aiud ar fi fost închiderea depozitului de gunoi din Aiud în 16 iulie și nevoia de transporta resturile la depozitul de la Alba Iulia.

„În 9 septembrie 2013 Garda de Mediu a făcut un control la groapa de gunoi din Aiud din care a reieșit că <Accesul în haldă nu este securizat, nu este asigurată paza, în interiorul depozitului există urme ale unor mijloace auto de mari dimensiuni care confirmă că s-a intrat în depozit după sistarea depozitării. Au fost identificate în depozit cantități de deșeuri depozitate sporadic. Nu s-a făcut o compactare a cantității de deșeuri depozitate până în 16 iulie când trebuia închis, fapt ce nu permite o estimare a cantității de deșeuri depozitate după această dată>. Este absolut posibil ca aiudenii să fi plătit cu 63% mai mult pentru că ar fi trebuit deplasat gunoiul la Alba Iulia iar el să se fi depozitat tot la Aiud. Din punctul nostru de vedere e o țeapă”, a mai spus, în octombrie anul trecut, Oana Badea.

Citeşte AICI informaţii complete despre noile tarife propuse pentru serviciile de salubritate la Aiud şi motivul pentru care firma consideră că este necesară majorarea acestora.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nicu aiud

    vineri, 12.09.2014 at 14:09

    Pot să spun că m-am bucurat foarte mult că atât instanța de fond, Tribunalul Alba prin SENTINȚA administrativă nr. 331/CAF/2014 a pronunţat în dosarul 4724/107/2013 anularea HCL 135/2013, iar ulterior instanța superioară, Curtea de Apel din Alba-Iulia prin Decizia nr. 5953/2014 pronunţată în acelaşi dosar în data de 09.09.2014, a respins recursurile formulate de Consiliul Local AIUD și SC Green Day astfel încât SENTINȚA pronunţată de Tribunalul Alba a rămas definitivă şi irevocabilă.
    Am făcut această precizare deoarece în materialul de mai sus din necunoștiință de termeni juridici au fost inversați termenii juridici, astfel încât pentru cei care nu știu, instanțele în fond, în speța de față Tribunalul a pronunțat SENTINȚĂ, iar instanța superioară în speță instanța de recurs, Curtea de Apel din Alba-Iulia a pronunțat DECIZIE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax