Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Majorarea impozitelor pe clădiri din ianuarie 2023: Liderul PSD vorbește despre amânare, schimbare sau ”o altă soluție”

Publicat

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu spune că impozitarea proprietăţilor în funcţie de grila notarială ar putea fi amânată sau schimbată, dacă nu poate fi implementată în forma actuală, dar nu renunță la această idee. El spune că ”o altă soluție” ar putea fi propusă. 

„Primarii au ridicat o problemă şi vom vedea cu Ministerul de Finanţe care e cea mai bună soluţie. E posibil să fie amânată, dacă nu se poate aplica imediat, pentru că nu există digitalizarea la nivel corespunzător, sau să fie propusă o altă soluţie la nivelul Ministerului Finanţelor.

Avem cel mai mic nivel din UE al impozitării proprietăţilor”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament.

Guvernul vrea să amâne proiectul

Premierul Nicolae Ciucă a spus în urmă cu o lună și jumătate că liderii coaliţiei de guvernare discută amânarea noilor impozite locale pe clădiri, prevăzute în codul fiscal.

Citește și: Guvernul amână majorarea impozitelor din ianuarie 2023, la solicitarea Asociației Municipiilor. Anunțul lui Emil Boc

„Mecanismul e cât se poate de complicat şi nu există timpul necesar pentru corelarea între normele prevăzute în grilele notariale şi cele ale administraţiei locale.

Am preluat propunerea şi a rămas ca împreună cu colegii din coaliţie să analizăm şi în funcţie de decizia luată în coaliţie să prorogăm termenul”, a explicat şeful Executivului.

Alba24 a solicitat mai multor primării din județ simulări ale noilor impozite în funcție de diferite tipuri de proprietăți.

Reprezentanții instituțiilor publice nu au putut însă să calculeze eventualele modificări.

Teoretic, conform unor simulări, impozitele ar fi urmat să crească destul de mult în orașele mai mari și să scadă în localitățile mici.

Într-o ordonanță legată de modificarea Codului Fiscal, Guvernul a prevăzut că estimează ca autoritățile locale să încaseze în 2023 cu 3,9 miliarde de lei mai mulți bani din impozitele și taxele locale decât acum.

Asta se traduce în taxe mai mari. Ca procent național, majorarea impozitelor pe proprietate ar fi urmat să depășească 60% în marile orașe, scrie Europa Liberă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 20.09.2022 at 20:24

    Ciolacu ăsta este un fel de alba neagra,când crezi că rezolvă ceva, hop o dă cotită. O adunătură de habarnişti notorii, care au ajuns mai sus de cât îi duce mintea. Păcat, pentru noi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax