Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mamut Bike Race 2016: START pentru înscrieri la concursul de ciclism. Noutăți despre competiția care se va desfășura în septembrie, la Alba Iulia

Publicat

13173843_584392095070285_1105917082132257511_n Sâmbătă, 10 septembrie, la Alba Iulia se va desfășura cea de-a doua ediție a concursului de ciclism „Mamut Bike Race”. Competiția este de tipul mountain-bike XC, destinată în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane.

Începând de marți, cei interesați să participe se pot înscrie online, beneficiind până în data de 16 mai de o taxă  redusă la 30 de lei. La ediția din acest an a fost introdus în concurs încă un traseu, mai lung, cu dificultate mai ridicată, în lungime de aproximativ 50 de kilometri.

Evenimentul este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseul va include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). „Parcurgând traseul vei ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii”, au transmis organizatorii.

„La ediția din acest an am considerat necesară introducerea unui traseu mai lung, de dificultate mai ridicată, pentru sportivii amatori mai bine pregătiți și pentru sportivii legitimați la cluburi sportive. Cele două trasee sunt adaptate cerințelor sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți putând alege în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire”, au transmis organizatorii evenimentului. Traseele de concurs vor fi definitivate şi anunțate cu cel puțin 3 săptămâni înainte de data concursului, până în data de 27 august.

Trasee de concurs „Mamut Bike Race”, ediția a II-a:

– traseu scurt (accesibil sportivilor începători), cu o lungime de aproximativ 30 km și o diferență de nivel pozitivă de max. 1.000 m, considerat de dificultate medie. Acest traseu va rămâne, în cea mai mare parte, traseul din anul anterior, putând suferi unele modificări.

– traseu lung (accesibil sportivilor avansați), cu o lungime de aproximativ 50 km și o diferență de nivel pozitivă de max. 1.600 m, considerat de dificultate sporită.

Traseul lung este mai provocator, trece prin cătune izolate, ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali.

Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere. Baza de agrement cuprinde locuri de parcare, locuri destinate desfăşurării unor activităţi de picnic, loc de joacă pentru copii și un pavilion central destinat desfăşurării de activităţi de alimentaţie publică.

Primele menţiuni ale dealului Mamut apar la începutul secolului XIX în hărţile şi însemnările călătorilor străini, odată cu descoperirea unor fosile de animale preistorice. Numele colinei a stârnit şi mai mult interes, după ce, în 2009, a fost descoperită accidental o măsea de mamut, în timpul lucrărilor de sistematizare a șanțurilor Cetății Alba Carolina. Specialiştii estimează că fosila, descoperită la mare adâncime într-un strat de pietriș depus în albia râului Mureş, datează din Pleistocen, perioadă cuprinsă între 2558 milioane şi 10.000 de ani î.Ch.

Pista de biciclete, deschisă oficial în luna august 2014, măsoară cu puţin peste 5 kilometri şi leagă, prin pădure, două dintre cartierele oraşului Alba Iulia: Miceşti şi Pâclişa. Pista are o lăţime de 3 metri şi este însoţită de o alee pietonală lată de 2 metri, pe care cei dornici de promenade pot să se plimbe în voie, să admire priveliştea și să încurajeze concurenții. Pe lângă zona pietonală şi pista de biciclete, mai există şi o bandă asfaltată, destinată circulaţiei cu autoturismul, însă aceasta doar pentru o parte din traseu (aproximativ un kilometru, până la zona de agrement).

În ziua următoare concursului Bicheru Cycling organizează o tură de socializare pe un traseu montan din apropiere.

– Traseul propus: Ighiu – Ighiel – Lacul Iezer – Platoul carstic Ciumerna – Cetatea dacică de la Piatra Craivii – Craiva – Ighiu

– Distanța: aproximativ 43 km, cu diferență de nivel aprox 1.500 m

– Întâlnire la ora 8:30 în parcarea din fața Stadionului „Cetate” din Alba Iulia

– Deplasare cu maşinile în comuna Ighiu, la 11 km de Alba Iulia

Startul înscrierilor pentru Mamut Bike Race, ediția 2016 s-a dat marți, 10 mai. Înscrierile se fac online, până pe data de 3 septembrie, ora 11:00. Ulterior acestei date te vei putea înscrie doar la locul și data de desfășurare a evenimentului. Înscrierea prin fax, telefon sau email nu este posibilă.

13178020_584011405108354_6011597756556632422_n Taxa de participare:

– 30 lei, în perioada 10 – 16 mai (include pachet de înscriere, tricou bumbac personalizat)

– 40 lei, în perioada 17 mai – 19 august (include pachet de înscriere, tricou bumbac personalizat)

– 60 lei, în perioada 20 august  – 3 septembrie (include pachet de înscriere, nu include tricou de bumbac personalizat MBR)

– 80 lei, în data de 10 septembrie, la fața locului, în intervalul orar prevăzut de organizator (include doar număr de concurs (chip cronometrare electronică) și bride fixare a numărului)

Vezi și FOTO-VIDEO: Peste 100 de cicliști au luat startul în concursul „Mamut Bike Race”, la Alba Iulia. CÂȘTIGĂTORII

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax