Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Managerii de spitale publice și directorii medicali vor putea rămâne în funcții până la vârsta de 70 de ani

Publicat

Managerii de spitale publice și directorii medicali vor putea rămâne în funcții până la vârsta de 70 de ani, potrivit unui act normativ adoptat vineri de Guvern.

Ordonanța adoptată de Guvern modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi alte acte normative în domeniul sănătăţii.

Potrivit prevederilor anterioare, puteau rămâne în funcție până la 70 de ani profesorii universitari, medicii membri titluari și membri corespondenți ai Academiei de Științe Medicale și ai Academiei Române, medicii primari doctori în științe medicale, cu aprobarea managerului și avizul consiliului de administrație.

Acum se extinde această posibilitate pentru manageri/directori medicali de spital.

Ce prevede noul act normativ

„În unităţile sanitare publice, profesorii universitari, medicii membri titulari şi membri corespondenţi ai Academiei de Ştiinţe Medicale şi ai Academiei Române, medicii primari doctori în ştiinţe medicale pot ocupa funcţii de conducere care fac parte din comitetul director al spitalului public sau funcţii de şef de secţie până la vârsta de 70 de ani, cu avizul consiliului de administraţie al spitalului şi cu aprobarea managerului, după caz”, prevede noul act normativ.

Potrivit legislaţiei, în cadrul spitalelor publice funcţionează un comitet director din care fac parte managerul spitalului, directorul medical şi directorul financiar-contabil.

În cazul spitalelor cu peste 400 de paturi, din acest comitet face parte şi directorul de îngrijiri.

Cum este justificată modificarea de legislație

„Având în vedere rolul comitetului director în cadrul spitalului, lipsa acută de personal de specialitate medico-sanitar care să ocupe funcţiile specifice comitetului director din cadrul spitalului public şi pentru a nu crea disfuncţionalităţi în asigurarea conducerii instituţiilor medicale în care acestea se regăsesc, precum şi reglementarea în forma actuală a ocupării funcţiei de şef de secţie până la vârsta de 70 de ani, se impune aceeaşi reglementare şi pentru medicii care ocupă funcţia de manager, respectiv director medical din cadrul spitalului”, se arată în nota de fundamentare.

Anterior, limita de vârstă pentru ocuparea funcției de manager de spital și director medical era de 67 de ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 22.10.2023 at 20:52

    Având în vedere…. Păi proştii partidelor sunt în funcţie indiferent ce au în cap. Najoritatea nu sunt medici ci nişte bălălăi ai partidelor şi de aici ceea ce se întâmplă în sistemul de sănătate.

  2. Cornelia

    duminică, 22.10.2023 at 23:12

    pana la moart dormim in garzi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax