Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Managerul Albalact, Stephane Batoux, vrea să propulseze compania pe prima poziţie în piaţa lactatelor, în următorii trei ani

Publicat

Stephane Batoux Stephane Batoux (50 de ani), francezul care conduce de o jumătate de an Albalact, cea mai mare companie din industria lactatelor cu capital majoritar românesc și unul dintre cele mai mari branduri din județul Alba, este unul dintre cei mai de succes manageri străini veniţi la Bucureşti. În iunie 2014, Stephane Batoux, fostul director general al Coca-Cola România și un executiv francez de top pe piața FMCG, a fost cooptat la vârful management-ului Albalact, pe poziția de director general.

În acel moment Albalact a făcut o schimbare strategică în management, compania fiind pe locul 2 în topul producătorilor de lactate din România și își consolida tot mai strâns poziția de lider în piață prin investiții importante și proiecte noi.

Stephane Batoux a fost şi director general al Danone România, liderul pieţei de iaurturi, înainte de a ajunge la Coca-Cola HBC România. La Coca-Cola francezul a activat timp de trei ani. Stephane Batoux a lucrat în Franţa, Italia, Rusia, Ucraina, Anglia şi în România.

Stephane Batoux a preluat la jumătatea anului trecut conducerea Albalact de la Raul Ciurtin, antreprenorul care controlează Albalact, dar care a şi condus compania din funcţia de director general. Raul Ciurtin rămâne însă preşedintele companiei, pe care a dus-o în ultimii zece ani de la afaceri de 16 milioane de euro la aproape 100 de milioane de euro.

„Albalact a crescut mult în ultimii ani, a ajuns cea mai mare companie românească de lactate și astăzi este lider pe segmente importante din industrie. Strategia companiei vizează în continuare creșterea. Tocmai am încheiat investiții noi și am extins capacitățile de producție, am inovat portofoliul și am adus produse unice în piață, iar alte proiecte mari sunt în pregătire. Albalact intră într-o noua etapă de dezvoltare, una decisivă, iar pentru a susține această etapă avem nevoie de un management bine structurat și vizionar. Întotdeauna am căutat să construim strategia companiei cu oameni buni, care știu nu doar unde să caute oportunitățile de creștere, dar și să vadă perspectiva. Stephane Batoux este un manager cu experiență îndelungată și valoroasă în industria FMCG și vine să completeze o echipă de profesioniști care a clădit temeinic evoluția și performanța companiei în ultimii ani”, declara anul trecut Raul Ciurtin, președintele Albalact.

“Sunt extrem de fericit să mă alătur uneia dintre cele mai dinamice companii de pe piața românească a lactatelor din ultimii cinci ani, o companie care și-a dovedit abilitatea de a fi câștigătoare cu îmbunătățirea profitabilității. Sunt în mod special entuziasmat de planurile strategice pe termen lung ale Albalact și voi aduce experiența mea din industria FMCG împreună cu expertiza mea pe piața lactatelor pentru a contribui la creșterea companiei mai departe”, a spus Stephane Batoux, la preluarea conducerii companiei Albalact.

Citește și Albalact cooptează un nou director general: Francezul Stephane Batoux va prelua planurile de dezvoltare a companiei producătoare de lactate

Managerul francez povesteşte că a ajuns la Albalact, nu printr-un headhunter – metoda „clasică“ de recrutare a unui director general, ci a fost sunat chiar de Raul Ciurtin. Stephane Batoux spune că a reuşit să cunoască mulţi oameni în România, de la oameni de business până la muzicieni sau pictori, iar într-o zi, pe vremea când era la conducerea Coca-Cola HBC România, l-a cunoscut şi pe românul care controlează Albalact.

„Nu-mi amintesc cum, dar într-o zi, când lucram deja pentru Coca-Cola, l-am cunoscut pe Raul Ciurtin. Şi am început să vorbim, mi-a împărtăşit gândul său pentru companie şi la momentul respectiv i-am dat câteva sfaturi. Ne-am mai văzut întâmplător de câteva ori după aceea. Şi când a auzit că plec de la Coca-Cola, m-a sunat şi m-a întrebat dacă nu cumva sunt interesat să mă alătur companiei. Şi aşa am ajuns aici.“

În trei ani, executivul francez vede compania pe care o conduce în poziţia de lider de piaţă. În 2013, Albalact a devenit al doilea mare jucător de pe piaţa lactatelor, după Danone România cu afaceri de 423 mil. lei (circa 96 mil. euro).

„Primul meu obiectiv este consolidarea afacerii (…). Lucrez în prezent cu echipa mea la o strategie pe următorii trei ani. Pentru anul acesta vrem să continuăm perfor­manţele pe care Albalact le-a avut în ultimii ani, adică să continuăm să creştem la cel mai înalt nivel de eficienţă, să majorăm profitabilitatea şi să continuăm să câştigăm cotă de piaţă“, a declarat Stephane Batoux la prima ieşire în presă de la numirea în funcţia de director general al Albalact.

„Cred că Albalact avea deja în plan să devină numărul unu pe piaţa lactatelor înainte să ajung eu. (…) În trei ani văd Albalact lider pe piaţa lactatelor, cu o puternică identitate în ceea ce înseamnă inovaţie şi cu o echipă de management cunoscută pe piaţă, nu doar pe cea de lactate, ci pe întreg domeniul FMCG“, crede Batoux.

Afirmaţiile lui Batoux arată o primă schimbare de macaz în planul de dezvoltare al Albalact, în condiţiile în care în mai 2014, Raul Ciurtin spunea pentru ZF că nu este interesat de export. „Ne uităm unde mai putem creşte şi mai sunt astfel de categorii, însă nu ne interesează exportul. Şansa unui producător român pentru a intra pe pieţele externe este să producă marcă privată pentru retailer, iar eu nu sunt dispus să merg în Ungaria sau în Germania, de pildă, ca să livrez pentru o reţea de magazine. Intrarea cu propriul brand pe rafturile de afară este costisitoare“, spunea Ciurtin în urmă cu mai puţin de un an. Noul CEO al Albalact pare să-l fi convins pe acţionar că dezvoltarea companiei poate veni şi de pe pieţele externe, un capitol la care businessul antreprenorial românesc stă însă mult mai rău în comparaţie cu multinaţionalele.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax