Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Managerul Spitalului din Câmpeni a făcut pace cu fostul primar: Scuze publice pentru ”afirmații defăimătoare”. Ce s-a întâmplat

Publicat

calin andres

Managerul Spitalului Orășenesc Câmpeni, Dragomir Morcan este nevoit să își ceară public scuze pentru o serie de ”afirmații defăimătoare” făcute pe Facebook, față de fostul primar al orașului, Călin Andreș.

Mai exact, pe 29 octombrie 2019, Morcan posta pe Facebook, un video acompaniat de un text intitulat ”Dictatorul și cenzura”, în care un pasaj dintr-un film cu Adolf Hitler avea subtitrarea modificată în așa fel încât să reiasă că primarul din Câmpeni ar fi fost dictatorul german care ar fi vorbit despre postările din mediul on-line ale managerului. 

Mai mult de atât, la sfârșitul postării de atunci, Morcan a scris ”Domnule primar sa stii ca toti dictatorii au avut un final tragic…”, dar a și menționat că video-ul este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Pasajul video, la vremea respectivă, era des folosit pe internet, în materiale amuzante, în care utilizatorii de internet realizau pamflete pe diferite teme. Morcan în perioada respectivă o serie de postări care îl vizau direct pe Calin Andreș.

Între timp managerul spitalului a șters de pe contul de Facebook postările care făceau referire la Andreș.

morcan postare

În urma postării, Andreș l-a acționat pe Morcan în instanță și i-a cerut daune morale. Dosarul a fost înregistrat la sfârșitul lunii octombrie a anului 2019, iar o sentință a fost dată pe 22 martie 2021.

CITEȘTE ȘI: Fostul manager al spitalului din Câmpeni, dat în judecată de primarul orașului. Scandalul de pe Facebook, mutat în instanță

Cum s-a terminat pe rolul Judecătoriei Câmpeni procesul dintre cei doi

Cei doi au stins litigiul pe cale amiabilă.

Mai exact, Morcan Dragomir își cere scuze pentru afirmațiile făcute, într-un ziar județean și pe rețeaua de Facebook. Mai mult de atât, Morcan se obligă ca pe viitor să se abțină de la a face afirmații defăimătoare față de Călin Andreș în spațiul public.

De asemenea Morcan a plătit și cheltuielile de judecată în valoare de 2000 de lei, către fostul primar al orașului Câmpeni.

” Consfinţeşte tranzacţia intervenită la data de 9 aprilie 2021 între reclamant şi pârât cu următorul cuprins: „1. Reclamantul Andrei Ioan Călin şi pârâtul Morcan Dragomir, înţeleg să stingă pe cale amiabilă litigiul din dosarul civil nr. 2310/203/2019 al Judecătoriei Cîmpeni, jud. Alba, având ca obiect plata daune morale, convenind următoarele:

a. Subsemnatul Morcan Dragomir îmi cer scuze faţă de reclamantul Andreş Ioan Călin pentru afirmaţiile defăimătoare făcute în postările din contul personal, deschis pe reţeaua de socializare FACEBOOK, descrise de reclamant în cererea pentru plata daune morale, ce formează obiectul dosarului menţionat mai sus.

Scuzele pentru afirmaţiile făcute le voi face în scris în presa judeţeană, respectiv pe reţeaua de socializare Facebook – pagină personală în termen de 3 zile de la data semnării prezentei tranzacţii.

b. Subsemnatul Morcan Dragomir, mă oblig ca pe viitor să nu mai fac afirmaţii publice, în scris, sau oral, la adresa reclamantului Andreş Ioan – Călin de natură a-i pricinui acestuia disconfort psihic sau a-i afecta imaginea publică, prestigiul profesional şi personal.

2. Subsemnatul Andreş Ioan Călin, sunt de acord să mă împac cu pârâtul Morcan Dragomir având în vedere scuzele aduse şi angajamentele luate mai sus, precum şi faptul că acesta mi-a achitat la data semnării prezentei tranzacţii suma de 2000 ( două mii lei) , cheltuieli de judecată.

Reclamantul şi pârâtul solicită instanţei ca în baza art. 438 alin 1 din Codul de procedură civilă să pronunţe o hotărâre care să consfinţească prezenta tranzacţie.

Prezenta tranzacţie s-a încheiat în 3 (trei) exemplare originale, din care : unul pentru subsemnatul Andreş Călin Ioan, unul pentru subsemnatul Morcan Dragomir şi un exemplar pentru instanţa de judecată – Judecătoria Cîmpeni.

” Cu drept de recurs pentru motive procedurale în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Judecătoria Cîmpeni sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi 22 aprilie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în motivarea instanței din data de 22 aprilie 2021.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax