Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Mansardarea fostei policlinici a Spitalului Judeţean Alba: Trei oferte pentru licitaţia de 7 milioane de lei

avatar

Publicat

Trei oferte au fost depuse în cadrul licitației privind execuția lucrărilor de mansardare a clădirii în care a funcționat policlinica Spitalului Județean Alba. Contractul are o valoare estimată de 7 milioane de lei și se referă la mansardarea corpurilor C D ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în vederea mutării secţiei de neurologie şi recuperare neuro-motorie de la parterul clădirii, în spaţiul nou creat. Astfel, policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se va muta în vechea locaţie în care a funcționat în urmă cu mai bine de 10 ani.

În cadrul licitației privind execuția lucrărilor de mansardare au depus oferte Asocierea SC Aria Cosntruct SRL Alba Iulia – SC Luxtrans SRL Adjud, cu subcontractant SC Dacorum Grup SRL Iaşi; SC Ben Oni Loghin SRL Alba Iulia cu subcontractant SC Tehnoplus Medcial SRL Bucureşti şi SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, care are ca subcontractant tot Tehnoplus Medcial SRL Bucureşti.

Suprafaţa construită totală a mansardei este de aproape 2.000 de metri pătraţi, iar suprafaţa utilă va fi de 1.711 metri pătraţi. În noua secţie de neurologie, cu capacitate de 72 de paturi, vor exista şase saloane de cinci paturi, saşe saloane de patru paturi şi două saloane de câte două paturi. De asemenea, vor fi amenajate trei rezerve cu 2/3/4 paturi fiecare, cu grup sanitar propriu, un salon pentru pacienţi grav cu cinci paturi şi două săli de tratament, scrie adevărul.ro.

Proiectul mai cuprinde două cabinete de consultaţii şi grupuri sanitare. Secţia de recuperare neuro-motorie va avea 14 paturi, în patru saloane, la care se adaugă săli pentru masaj, Kinetoterapie, electroterapie şi tratament.

În spaţiul eliberat de la parterul clădirii urmează să revină cabinetele medicale din ambulatoriul spitalului, aflate în peste 10 ani în clădirea total improprie de pe strada Muşeţelului.

„La momentul respectiv a fost benefică mutarea secției de Neurologie aici, pentru că acolo nu aveau ATI-ul la dispoziție. Pacienții sunt de obicei pacienți în stare gravă, care aveau nevoie și de îngrijire ATI și era destul de greu, nu aveau condițiile de asistare în clădirea veche. S-a mutat ambulatoriul acolo și a venit Neurologia aici. Și acum este în regulă, dar e spațiul acela impropriu”, a spus într-o conferință de presă directorul medical al Spitalului din Alba Iulia, Dan Crainic.

Proiectul de mansardare are o valoare de 7.016.982 lei fără TVA.

sursa: adevărul.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Decalaj de 50 de ani între cetățeni și parlamentari, în privința averilor. Ce bani, case și terenuri au aleșii

avatar

Publicat

camera deputatilor

Românul obișnuit va ajunge la nivelul venitului mediu anual încasat de un parlamentar abia peste 50 de ani, arată o analiză realizată de Europa Liberă. Este vorba despre o radiografie care pornește de la ultimele declarații de avere ale parlamentarilor. O comparație cu datele oficiale despre cât câștigă românii de rând și ce economii au. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cum încearcă Guvernul să-i aducă în ţară pe românii din Diaspora. Salariile şi beneficiile oferite

avatar

Publicat

euro bani

Ministerul Muncii va organiza burse ale locurilor de muncă în Diaspora pentru românii care lucrează în şantiere. Încearcă, astfel, să-i convingă să se întoarcă în ţară. Doar că ofertele nu sunt dintre cele mai atractive pentru românii obişnuiţi cu veniturile de peste hotare: li se oferă salarii de până în 1.000 de euro şi abonamente […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulianul Gicu Grozav va performa în Ungaria. A semnat cu formația maghiară Kisvarda

avatar

Publicat

gicu grozav

Albaiulianul Gicu Grozav a semnat miercuri cu formația maghiară Kisvarda, locul 11 din 12 din prima ligă din Ungaria. Atacantul Gicu Grozav a semnat un contract pe un an și jumătate cu Kisvarda, având ca obiectiv salvarea de la retrogradare, anunță presa din Ungaria. Kisvarda este pe 11, cu 16 puncte, la un punct de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cei trei suspecți în cazul CRIMEI de la Mediaș vor să fie cercetați în LIBERTATE. Contestă măsura arestului preventiv

avatar

Publicat

crima medias

Cei trei suspecți în cazul cumplitei crime de la Mediaș cer să fie cercetați în libertate. Aceştia contestă măsura arestului preventiv dispusă, în data de 14 ianuarie,  de Tribunalul Sibiu. Apelul se va judeca în data de 21 ianuarie la Curtea de Apel Alba Iulia. VIDEO: Recidivistul din Alba, care a ucis un tânăr în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate