Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mansardarea fostei policlinici a Spitalului Judeţean Alba: Trei oferte pentru licitaţia de 7 milioane de lei

Publicat

Trei oferte au fost depuse în cadrul licitației privind execuția lucrărilor de mansardare a clădirii în care a funcționat policlinica Spitalului Județean Alba. Contractul are o valoare estimată de 7 milioane de lei și se referă la mansardarea corpurilor C D ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, în vederea mutării secţiei de neurologie şi recuperare neuro-motorie de la parterul clădirii, în spaţiul nou creat. Astfel, policlinica de pe strada Mușețelului din Alba Iulia se va muta în vechea locaţie în care a funcționat în urmă cu mai bine de 10 ani.

În cadrul licitației privind execuția lucrărilor de mansardare au depus oferte Asocierea SC Aria Cosntruct SRL Alba Iulia – SC Luxtrans SRL Adjud, cu subcontractant SC Dacorum Grup SRL Iaşi; SC Ben Oni Loghin SRL Alba Iulia cu subcontractant SC Tehnoplus Medcial SRL Bucureşti şi SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, care are ca subcontractant tot Tehnoplus Medcial SRL Bucureşti.

Suprafaţa construită totală a mansardei este de aproape 2.000 de metri pătraţi, iar suprafaţa utilă va fi de 1.711 metri pătraţi. În noua secţie de neurologie, cu capacitate de 72 de paturi, vor exista şase saloane de cinci paturi, saşe saloane de patru paturi şi două saloane de câte două paturi. De asemenea, vor fi amenajate trei rezerve cu 2/3/4 paturi fiecare, cu grup sanitar propriu, un salon pentru pacienţi grav cu cinci paturi şi două săli de tratament, scrie adevărul.ro.

Proiectul mai cuprinde două cabinete de consultaţii şi grupuri sanitare. Secţia de recuperare neuro-motorie va avea 14 paturi, în patru saloane, la care se adaugă săli pentru masaj, Kinetoterapie, electroterapie şi tratament.

În spaţiul eliberat de la parterul clădirii urmează să revină cabinetele medicale din ambulatoriul spitalului, aflate în peste 10 ani în clădirea total improprie de pe strada Muşeţelului.

„La momentul respectiv a fost benefică mutarea secției de Neurologie aici, pentru că acolo nu aveau ATI-ul la dispoziție. Pacienții sunt de obicei pacienți în stare gravă, care aveau nevoie și de îngrijire ATI și era destul de greu, nu aveau condițiile de asistare în clădirea veche. S-a mutat ambulatoriul acolo și a venit Neurologia aici. Și acum este în regulă, dar e spațiul acela impropriu”, a spus într-o conferință de presă directorul medical al Spitalului din Alba Iulia, Dan Crainic.

Proiectul de mansardare are o valoare de 7.016.982 lei fără TVA.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax