Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Manuale școlare cu greșeli, din primele clase din sistemul de învăţământ. Ministrul Educației promite rezolvarea problemelor

Publicat

elevi

manuale deschidere an scolar În manualele din care învață, chiar din primele clase, elevii din România se regăsesc exerciții de matematică imposibil de rezolvat, imagini și exemple nepotrivite pentru copii sau informații care nu mai sunt de actualitate. În fața nemulțumirilor ridicate de părinți și profesori, Ministerul Educaţiei promite rezolvarea lor de urgenţă, doar că nu poate face acest lucru fără ajutorul Guvernului.

De exemplu, în manualul de matematică de clasa I, din anul școlar precedent, copii aveau de rezolvat exercițiu „84 + m = 45”. Deci aduni m-ul la 84 şi dă mai puţin. Este o greşeală flagrantă. Matematica e un fel de ghiveci. În tot manualul dacă vă uitaţi sunt tot organe de oameni. Tot, tot manualul de plin de ficat şi pancreas”, spune un părinte.

Părinţii spun că şi unele formulări din manualele după care învaţă copiii sunt cel puţin neinspirate.

”<Vinul este rece, nu mai vreau vin, mai e vin?!> Adică ne duce pe ideea de consum de substanţe. <Maricica şi Cecilia cer cinci mici.> Mă gândeam că era mai simplu ca Maricica şi Cecilia dacă tot cereau ceva puteau să ceară nuci pentru că e un aliment foarte sănătos”, transmite Cristina Grigore, preşedintele Fundaţiei Părinţi Clujeni.

Şi profesorii sunt nemulţumiţi de manualele după care predau – spun că acestea nu sunt deloc atractive pentru elevi.

”Dacă într-un manual, acum noi găsim o eroare sau o varintă mai bună, mai eficientă pentru copii se zice că nu avem voie să o schimbăm 15 ani”, a declarat preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor, Viorel Dolha.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că în momentul de faţă, manualul şcolar este privit ca un bun de oricare altă natură. ”Cu alte cuvinte, poate să câştige un manual de nota 5 în faţa un manual de nota 9 pentru simplul fapt că este cu un leu mai ieftin, ceea ce nu este corect şi nu trebuie să se mai întâmple”, a mai completat ministrul.

Cu toate acestea Sorin Cîmpeanu promite ca toate problemele cărţilor şcolare vor fi rezolvate printr-o viitoare lege a manualului, care ar urma să fie adoptată cât mai rapid, poate chiar printr-o Ordonanţă de urgenţă.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax